• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2439.751
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan Mevlid Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin hicri yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı. Yapıcıoğlu mesajında, hak ve adaletin bütün yeryüzüne yeniden hâkim olması için Hz. Muhammed'in mesajına dört elle sarılmakla mümkün olacağına dikkat çekti.

Mesajına, hamdüsena ve salatla başlayan Yapıcıoğlu, "Hamd, bize ayetlerini okuması, şirkin ve günahların pisliklerinden temizlemesi, Kitab'ı ve hikmeti öğretmesi için kutlu elçisi Hz. Muhammed'i hak ile gönderen Allah'a mahsustur.Yeryüzünün küfrün ve zulmün karanlığına gömüldüğü, güçlünün zayıfı ezdiği, şefkat ve merhametin kaybolduğu, ahlaki değerlerin zayıfladığı bir dönemde âlemlere rahmet olarak gönderilen o kutlu elçiye salat ve selam olsun." dedi.

Yapıcıoğlu, Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa'nın bir güneş gibi doğuşuyla karanlıkların dağıldığını; gelişiyle mazlumların güldüğünü, insanlığın Asrı-ı Saadet'e şahitlik ettiğini, yeryüzüne adalet, kardeşlik, nur ve huzurun hâkim olduğunu ifade etti.

"O'nun öğrettiği Kitap ve Hikmetten uzaklaştıkça adalet yıkıldı, mazlumların kanlarıyla zulüm sarayları yeniden inşa edildi"

Yapıcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi. "İnsanlık O'nun (sav) öğrettiği Kitap ve Hikmetten uzaklaştıkça cehalet hâkim oldu; ilim, ahlak ve merhamet kayboldu, beşeriyet yeniden karanlığa mahkûm oldu. Adalet yıkıldı, mazlumların kanlarıyla zulüm sarayları yeniden inşa edildi.  Başta ümmeti olmak üzere insanlık O'nun (sav) mübarek siretine, öğrettiği Kitap ve hikmete yeniden muhtaç hale geldi. Mazlumlar yeniden kan göllerinin kurumasını, fitne ateşlerinin sönmesini ve zulüm saraylarının yerle bir olmasını dört gözle beklemektedir. Elbette bunun tek çaresi getirdiği mesaja kulak vermek, hep birlikte dört elle sarılmaktır. Ancak bu şekilde hak ve adaletin bütün yeryüzüne yeniden hâkim olması mümkün olacaktır."

Kutlu veladet yıldönümünün, tüm İslam âlemine mübarek olmasını, insanlık ailesine hayırlar getirmesini dileyen Yapıcıoğlu, bu gecenin Hz. Muhammed'in hayatın her alanında örnek alınmasına; getirdiği mesajın daha iyi anlaşılmasına ve yaşanmasına vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir