• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
Bitlis 20 Yılın En Ağır Kışını Gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Vali Nurettin Yılmaz, kentte son 20 yılın en ağır kış mevsiminin yaşandığını söyledi.

Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ağır kış koşullarının yaşandığı Bitlis`te yaklaşık 20 bin kilometrelik yolda karla mücadele çalışması yaptıklarını ifade etti.


Aşırı tipi ve kar yağışı nedeniyle zaman zaman köylerdeki hastalara ulaşmakta güçlük çektiklerini belirten Yılmaz, ``Köylerimize helikopterlerle ulaşarak doğum hastalarını aldık. Hastanelere zamanında yetiştirdik. Bu hastaların bir bölümünü köylerden gece saatlerinde helikopterle almak zorunda kaldık`` dedi.


Bir bebeğin de helikopterin havada olduğu sırada doğduğunu ve bebeğe pilotun adının verildiğini hatırlatan Yılmaz, hasta kurtarma çalışmalarında gece saatlerine kadar çalışan komutanlara, Mehmetçiğe ve sağlık görevlilerine teşekkür etti.
Yılmaz, şunları söyledi:


``Bitlis`te son 20 yılın en ağır kışı yaşandı. Umarım önümüzdeki yıl bu kadar sıkıntı yaşamayız. Sıkıntılarla kış mevsimini bitirdik. Yeni doğan evlatlarımıza hayırlı ömürler diliyorum. Annelerin ve bebeklerimizin hiçbir sıkıntısı yok. Hastalarımızın büyük bölümü taburcu edildi ve takipleri yapılıyor. Bu yıl özveriyle karla mücadelede çalışmasını yürüten Bitlis Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ediyorum.``

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir