• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Keşke oğlum olaylara karışmasaydı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürtçe ağıt yakan Oruç`un "Oğlum, keşke bu olaylara karışmasaydı." dediği duyuldu. Bu arada Oruç`un, göğsünün sol tarafına isabet eden tek mermiyle hayatını kaybettiği tespit edildi.

Yüksek Seçim Kurulu`nun kararını bahane eden terör örgütü, yandaşlarını sokaklara çekmeye devam ediyor. Önceki gün Bismil`de çıkan olaylarda İbrahim Oruç hayatını kaybetmişti. Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi morgundan önceki gece alınan cenaze dün 11.30 sularında Bağlar`daki Şeyh Şefik Camii`ne getirildi. Cenaze, burada kılınan cenaze namazının ardından karayoluyla Bismil ilçe girişine kadar götürüldü. Aralarında eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çok sayıda kişinin bulunduğu kalabalık bir grup, cenazeyi Sanayi Mezarlığı`na getirdi. Oruç`un cenazesi burada toprağa verildi. Oğlunu taşıyan cenaze aracının önünde gözyaşı döken Sevim Oruç, Kürtçe yaktığı ağıtta, "Keşke oğlum bu olaylara karışmasaydı." diyordu. Arkadaşları, Bismil Lisesi 3. sınıfta okuyan İbrahim Oruç`un üniversiteye hazırlanan başarılı bir öğrenci olduğunu söylüyor. Oruç, bugüne kadar gösterilere hiç iştirak etmemiş.

Tek kurşunla ölüme çifte soruşturma

İbrahim Oruç`un otopsisinin tamamlandığı öğrenildi. Oruç`un, göğsünün sol tarafına isabet eden ve tabancadan atılan bir kurşun sonucu öldüğü belirlendi. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, Oruç`un ölümü ile ilgili olarak sorumluların tespiti için soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Osman Güneş, Trabzon`da gerçekleştirilen `5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı`nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Diyarbakır`da düzenlenen protesto gösterilerine ilişkin bir soru üzerine Güneş, idari olarak olaylarla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı. Güneş, şunları söyledi: "Yasal çerçevede vatandaşlarımızın görüşlerini, düşüncelerini çeşitli yollarla ortaya koymaları bir haktır. Ama eğer suç işlenmeye başlarsa, eğer hukuk dışına çıkılırsa güvenlik güçlerimizin de suçu önlemek gibi görevleri ve sorumlulukları vardır. Güvenlik birimlerimiz bu tür olaylara müdahale etmedikleri takdirde görevlerini yapmamış olurlar. Bismil`deki olaylarda yine taşlı, sopalı, molotofkokteylleri kullanılmak suretiyle sınır aşıldığı için güvenlik birimleri olaya müdahale etti. Konuyla alakalı Cumhuriyet Başsavcılığı derhal inceleme ve soruşturma başlattı. Biz ayrıca konuyla alakalı mülkiye müfettişi görevlendirdik. Bu konuda talimat verdim ve biz de idari açıdan inceleyeceğiz.``

Bu arada, Diyarbakır Valiliği, kentte düzenlenen izinsiz gösterilerde son iki günde 26 emniyet mensubunun yaralandığını bildirdi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise kentte meydana gelen olaylarda `polisin göstericileri parti binasına alarak kötü muamele yaptığı` iddialarına açıklık getirdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını aktaran Toprak, "Gözaltına alınanların AK Parti il binasına alınması söz konusu değildir." dedi.

Gösteride polise üç kurşun

Diyarbakır`da bir grup, Bismil ilçesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı protesto için izinsiz gösteri yaptı. Güvenlik güçleri ise biber gazı ve basınçlı su kullanarak gruba müdahalede bulundu. Göstericilerin ara sokaklara dağıldığı olayda, bazı kişiler gözaltına alındı. Batman`da ise izinsiz gösterilerin ardından çıkan olayda silahla açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre 1`i polis memuru, 2 kişi yaralandı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden polis memuru Hamdi Gök, Medical Park Batman Hastanesi`nde ameliyata alındı. Mehmet Ali Gültekin ise Batman Bölge Hastanesi`ne kaldırıldı. Kent merkezindeki izinsiz gösterilere polisin müdahalesi sürüyor.

150 kişilik grup kışlaya girdi

Adana Valisi İlhan Atış, Gülbahçesi Mahallesi`ndeki izinsiz gösteriler sırasında yaklaşık 100-150 kişilik grubun Seyhan Jandarma Komutanlığı`nın tel örgülerini aşıp kışlaya girdiğini söyledi. Bu sırada 8 askerin havaya ateş açarak göstericileri durdurmaya çalıştığını ifade eden Atış, "17, 15 ve 12 yaşlarındaki üç çocuk, ateş açılması sırasında omuz, sağ ayak ve sol ayak bileklerinden hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı. Çocuklar hastanede tedavi altına alındı.`` dedi. Çocuklardan ikisi akşam saetlerinde hastaneden taburcu edildi. Bu arada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, güvenlik güçlerinin, belediyelere ait iş makineleri ve kamyonlarla engellenmesiyle ilgili soruşturma açtı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir