• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Ekili Tarlalar Sular Altında Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bölgede önümüzdeki günlerde kuvvetli yağış beklendiğini ifade eden Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, hem sular altında kalan ekili arazileri görmek hem de vatandaşları ikaz etmek için Simav Çayı`nın geçtiği köyleri gezdi. Zararın en çok görüldüğü ilçeye 20 kilometre mesafedeki Gölköy`e giden Kaymakam Ünal, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Simav Çayı`nın taşması sonucu Gölköy`de sel suları altında kalan yaklaşık bin dönüm ekili araziyi inceleyen Ünal, asıl tehlikenin önümüzdeki günlerde bölgede etkili olması beklenen yağmurların ardından yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Meteorolojik verilere göre Simav ve çevresinde önümüzdeki hafta sonu etkili bir yağış beklendiğini dile getiren Kaymakam Ünal, can ve mal kaybının yaşanmaması için tedbirli olunmasını istedi. Bu meseleye köklü bir çare bulmak istediklerini kaydeden Ünal, Simav Çayı`nın geçtiği kanalların temizlenmesi gerektiğini, bunun için de telefon görüşmesi yaptığı Devlet Su İşleri (DSİ) Kütahya İl Müdürlüğünden önümüzdeki haziran ayına söz aldıklarını kaydetti.

Bu yıl etkili olan yağmur ve kar yağışlarının ardından Simav Ovası`ndan bir türlü çekilmeyen sel suları yüzünden yaklaşık 15 bin dönümlük araziye ekim yapılamadığını anlatan Ünal, köylüye ikinci mahsul olan ayçiçeği ekimi konusunda yardımcı olmak istediklerini bildirdi.

Köy muhtarı İsmail Vurmaz, yılların ihmaliyle ıslah edilmeyen Simav Çayı`nın taşması yüzünden köylünün her yıl aynı sıkıntıyı yaşadığını, köyde bu yıl yaklaşık bin dekar ekili alanın şimdiden sular altında kaldığını bildirdi. Karların erimesi ile sular altında kalacak alanın daha da artmasını beklediklerini kaydeden Vurmaz, "Simav Çayı ekili alanlarımızı sular altında bıraktı. En büyük korkumuz, evlerimizin yanı sıra ahır ve samanlıklarımızın da sular altında kalacak olması. Devlettin bu hususta bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Hiç değilse zararlarımız karşılansın" diye konuştu.

Gölköylü çiftçi Emin Yaşar ise, yağmur ve kar sebebiyle Simav Çayı`nın şimdiden taşarak ekili alanlarına zarar verdiğini ifade etti. Çiftçi Hüseyin Yıldırım ise, "Simav Çayı`nı kontrol altında tutan kapaklar açıldığı halde su bir türlü tahliye olmuyor. Buna bir de önümüzdeki günlerde beklenen yağmur eklendiğinde yüksek kesimlerdeki karlar eriyecek ve Simav Çayı şimdikinin iki katı daha azgınlaşacak. Tedbirler şimdiden alınmalı" ifadelerini kullandı.

Simav Çayı`na yakın bir yerde oturan ev hanımı Emine Tunbay ise, "Üç çocuğum ile geceleri gözümüze uyku girmiyor. Sel suları evimizin dibine kadar geldi. Samanlığımız sular altında. Korkuyoruz" dedi.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir