• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
İsrail Hapishanesinde `Ölümün Eşiğinde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hana Şalabi adlı Filistinli tutsağın "her an ölebileceği" belirtildi.

İsrailli doktorların kurduğu İnsan Hakları Örgütü PHR, 30 yaşındaki Şalabi`nin derhal hastaneye kaldırılması gerektiğini bildirdi. PHR doktorlarından Ron Cohen, Şalabi`nin açlık grevine başladıktan sonra 14 kilo verdiğini, kaslarının erimeye başladığını ve dayanılmaz ağrıları olduğunu söyledi.

Hana Şalabi cezaevi bünyesindeki bir klinikte müşahade altında tutuluyor. Şalabi`nin İsrail`in terör örgütü kabul ettiği İslami Cihad`ın destekçisi olduğu öne sürülüyor.

Hana Şalabi, 2006`da kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit`e karşı Ekim`de serbest bırakılan bin kadar Filistin tutsaktan biriydi. Ancak Şalabi Şubat`ta yeniden gözaltına alındı.

20 MAHKUM DAHA GREVE BAŞLADI

Hapishane yetkilileri Şalabi`ye destek için son iki hafta içinde 20 Filistinli mahkumun açlık grevine başladığını açıkladı.

RESMEN SUÇLAMADAN HAPİS

İsrail, güvenlik riski oluşturduğundan şüphe ettiği kişileri "idari gözetim" adı verilen bir uygulamayla resmen suçlamadan hapiste tutabiliyor.

Geçen ay Kadir Adnan adlı başka bir Filistinli tutsak Nisan`da serbest bırakılacağı taahhüdü üzerine 66 gün sonra açlık grevini bitirmişti. İslami Cihad`ın liderlerinden olduğu öne sürülen Adnan da `idari gözetim` altında tutuluyor.

BBC Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir