• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Van Camileri Tespit Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinin ardından hasarlı hale gelen kamu binalarının tamamına yakınında hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, hasar alan camilerin çoğunluğunda henüz bir tespit çalışması bile yapılmamış olması hasarlı camilerin cemaati tarafından tepkiyle karşılandı.

İstasyon Mahallesinde bulunan pek çok cami hasarlı olmasına ve yetkililere defalarca müracaatta bulunulmasına rağmen henüz kimsenin bu soruna el atmamış olmasına bir anlam veremediklerini belirten cami cemaati, "Bu nasıl bir uygulamadır. Camilerimizle kim ilgilenecek. Bırakın tamiratı, gelip henüz tespit bile yapılmadı. Diğer tüm kurumlardan hangisi yıkılacak, yenisi nereye yapılacak, tamiratı ne zaman yapılacak hepsi belirlendi. Birçok kurum da yeni binalarına taşındı. Peki, camilerimizin akıbeti ne olacak. Namaz kılmak için korka korka içeriye giriyoruz. Bu soruna bir an önce el atılmalıdır." dedi.

Hasarlı camilere bir an önce bir çözüm bulunmasını istediklerini dile getiren cami cemaati, mahallelerinin çok büyük olmasına rağmen tek camisi olduğunu ve hasar tespiti yapılmadığından halkın camiye gelmeye korktuğunu dile getirdiler. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir