• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
PKK'nin katlettiği imam dualarla ebediyete uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğubayazıt'a bağlı Uzunyazı köyünde görev yapan imam Ramazan Bozdağ, memleketi İskilip'e bağlı Harun köyünde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.

Harun köyünde öğle namazının ardından düzenlenen törene Çorum milletvekili Salim Uslu, il valisi Necmettin Kılıç, İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş, Çorum müftüsü Dr. Ahmet Alkan, İskilip İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer ve Çorum ilçe müftüleri katıldı.

Çevre ilçe ve köylerden binlerce kişinin katıldığı törende konuşan Müftü Alkan, PKK tarafından katledilen imam Ramazan Bozdağ'ın İslam'ın kaim olması için çalıştığını belirtti. Alkan, aynı zamanda hafız da olan Bozdağ'ın sadece cami imamı değil, aynı zamanda çocuk-yaşlı, zengin fakir demeden herkese din hizmeti ulaştırdığını söyledi.

Bozdağ, köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından dua ve tekbirlerle köy mezarlığına defnedildi.

İmam Ramazan Bozdağ

1988 yılında İskilip'e bağlı Harun köyünde doğan Bozdağ, 8 yıllık ilköğretim eğitimini köyünde tamamladıktan sonra 2004 yılında İskilip Çakmakdede Kur'an kursunda başladığı hafızlık eğitimini 2007 yılında tamamladı. 2014 yılında bir süre Ankara Elmadağ ilçesinde vekil imamlık yapan Bozdağ, 2016 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Uzunyazı köyüne sözleşmeli imam olarak atandı. Bozdağ, 23 Kasım'da görev yaptığı köyde PKK tarafından katledildi.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir