• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Cinayetin Faturası Müslümanlara Kesiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa`nın Toulouse kenti ve civarında son günlerde 7 kişinin öldüğü saldırıların faili olduğu sanılan bir şüpheliyi yakalamak için Toulouse kentinin bir semtinde polis kuvvetlerinin başlattığı operasyon sürüyor.

Katilin polisle irtibata geçtiği ve bugün öğleden sonra teslim olacağı bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, şüphelinin evinde yapılan baskın sırasında üç polisin yaralandığını açıkladı.
Gueant, şüphelinin 24 yaşında ve Fransız vatandaşı olduğunu söyledi.

Fransız bakan, şüphelinin Afganistan ve Pakistan`da bir süre kaldığının da tespit edildiğini öne sürdü. Şüphelinin kardeşinin de tutuklandığını belirten Gueant, ikna için saldırganın annesinin de olay yerine getirildiğini ancak annenin üzerinde çok etkisi olmadığı gerekçesiyle oğluyla konuşmayı reddettiğini söyledi.

Fransız basını, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, şüphelinin kardeşinin internetteki IP adresinin tespit edilmesinin operasyonun başlatılmasına önemi kaktı sağladığını duyurdu.

CİNAYETLERİN FATURASI MÜSLÜMANLARA KESİLİYOR!
Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant`in katil zanlısının El Kaide üyesi olduğunu öne sürmesi ve cinayeti İsrail`in Filistin`de öldürdüğü çocukların intikamı olarak nitelendirmesi ülke Müslümanları arasında tepkiyle karşılandı.

Cinayetin Müslümanlarla ve İslam ile bağlantı kurulmasının yanlışlığına dikkat çeken Fransa Müslümanları hiçbir Müslümanın ilkokul çocuklarını öldüremeyeceğini belirttiler.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı adaylarından Le Pen de cinayetin sebebinin Müslümanlar olduğunu iddia ederek Müslümanlara yönelik nefret içerikli sözler sarf etmesi tepkilere sebep oldu.

İçişleri Bakanı Gueant ve Le Pen`in nefret içerikli konuşmaları cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde cinayetin Müslümanlar aleyhine kullanılarak seçim malzemesi yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir