• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
TSSK dünyanın en büyükleriyle bir arada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) TEKNOKENT tarafından yürütülen ve T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK), küme üyesi 8 teknoloji şirketiyle beraber 27 Kasım – 1 Aralık 2017 tarihleri arasında ABD`nin Orlando şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük modelleme, simülasyon ve eğitim konferansı I/ITSEC  Konferansı`na katılım sağlayacak.

Dünyanın En Büyük Simülasyon Firmalarıyla Bir Araya Gelecekler

Her yıl Aralık ayında düzenlenen ve dünyanın en büyük modelleme, simülasyon ve eğitim konferansı olan I/ ITSEC;  sanayi, askeri ve eğitim toplulukları arasında bilgi alışverişi adına simülasyon, eğitim, modelleme ve eğitim teknolojisi alanında çalışan şirketleri bir araya getiriyor. TSSK üyesi şirketlerin konferansa katılımıyla ürün ve hizmet ihracatında hedefledikleri ülkelerinde başında bulunan ABD ile daha yakın ticari ilişkilere girmeleri hedefleniyor. Ayrıca TSSK şirketleri, dünyanın en büyük simülasyon firmaları; Boeing, US Navy, CAE, Lockheed Martin, Quantum 3D Inc gibi şirketlerle de bir araya gelme fırsatı yakalayacak.

ODTÜ TEKNOKENT TSSK şirketleri geliştirdikleri deniz, kara ve hava simülasyonlarının yanı sıra radar ve eğitim simülasyonlarıyla dünya devleri arasında yer alacaklar. Bu hizmet ve ürünlerini toplamda 58 ülkeden 400 farklı şirketin ve birçok uluslararası kurum ve kuruluşun bir araya geleceği fuarda tanıtma şansı elde edecek ayrıca uluslararası şirketlerle B2B görüşmelerinde bulunacak.

Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK)

Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi projesi, ODTÜ TEKNOKENT tarafından yürütülmekte olup T.C. Ekonomi Bakanlığı 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi kapsamında destekleniyor. Proje kapsamında şirketlerin ihracat kapasiteleri ve deneyimlerini artırmak ve kümelenme faaliyetlerini destekleyerek uluslararası rekabet edebilirliklerini geliştirmek üzere eğitim/danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle proje kapsamında uluslararası ticari alım heyetleri ülkemizde ağırlanıyor, ülke ziyaretleri yapılıyor ve fuarlara katılımda bulunuluyor. Savunma sektörünün kalelerinden biri olan TSSK, 2015 yılında başlayan 2. URGE projesinin onaylanması ile birlikte 50 kadar firmaya uluslararası alanda gerek tanınırlıklarını gerekse ihracatlarını artırmakta destek oluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir