• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Hamas`tan IUMS`nin terör listesine alınmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Dünya Müslüman Âlimler Birliği ile Yüksek İslam Konseyi`nin ve diğer bazı âlimlerin terör listesine alınmasını kınadı.

Hamas hareketi konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, bu âlimlerin ümmetin fenerleri, yüzündeki nişaneleri, Siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye karşı yalçın dağlar olduklarını belirtti.

Hamas açıklamasında ümmetin yeniden birlik olması, ihtilaflarına son vermesi, ilim ehli ve âlimlere yönelik bu tür zalimane yakıştırmalardan uzak durması gerektiğini ifade etti.

Ümmetin birlik olmasının önemine işaret eden Hamas, halkların içine ahlaki anlayışları yerleştirme, ilkeleri ve ahlaklı olmayı teşvik etme, düşmana ve her türlü sömürgeye karşı onlara fedakârlığı öğretme konusunda âlimlerin büyük rolü olduğunu vurguladı.

Arap dünyasındaki zafiyetten, çekişmelerden, birliğini bozan ve servetini heder eden savaşlardan ve düşmanlarının ona karşı cüretkâr davranmasından da son derece üzüntü duyduklarını kaydetti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yapılan ve bu ülkelerin haber ajanslarında yayınlanan ortak yazılı açıklamada, Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin "terör listesine" dâhil edildiği duyuruldu. Açıklamada, "terör listesine alınan kurumların İslami söylemi kullanarak terörü teşvik etmeye ve terör eylemlerini kolaylaştırmaya çalıştığı" iddia edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir