• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Karadeniz'in yağış alan iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı, güneyi yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Isparta ve Göller Bölgesinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinin yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yefr sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURMU

Gece saatlerinde Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu doğudan 5 (40 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, sis anında zayıf.

Marmara: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, sabah ve akşam saatlerinde güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi, sis anında zayıf.

Ege: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege'nin güneyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneyi ile akşam saatlerinden itibaren geneli güneydoğudan; Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren doğusu 6 (50 km/sa), akşam saatlerine kadar Antalya Körfezi'nin batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinde doğusu 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde yer yer pus ve sisli, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan, zaman zaman kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, sis anında zayıf. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir