• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Görme engelli 33 yıllık öğretmen yılın öğretmeni seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından görme engelli 33 yıllık öğretmen Ekrem Kılıç (57), yılın öğretmeni olarak seçildi.

Gaziantep'te GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda 33 yıldır görev yapan görme engelli 33 yıllık öğretmen Ekrem Kılıç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle okulda düzenlenen programda ödülünü aldı.

Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, okul arkadaşı olan ve görme engelliler okulunda şu an görev yapan birçok öğretmenin, öğretmeni olan Kılıç'ı yılın öğretmeni ilan ettiğini söyledi.

Öğretmen olmayı ve eğitim gördüğü görme engelliler okulunda görev yapmayı çok arzuladığını ifade eden Çelebi, engelli öğretmenlerin engel tanımadan tüm engelleri aşarak eğitimin engel tanımadığını gösterdiklerini belirtti.

"Eğitimde asla engel olmaz" diyen Çelebi,  "Nitekim Ekrem kardeşimin yetiştirdiği birçok öğrenci şu anda kendisiyle beraber öğretmenlik yapıyor. Aslında bu okul çok şanslı bir okul. Sizlerde çok şanslı öğretmenlersiniz. 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözü aslında eğitimin ne kadar önemli olduğunu ifade ediyor. Büyüklerimiz cehaletin eğitimsizlikten kaynaklandığını ve toplumu cehaletten kurtarmak adına bu sözü söylemişlerdir. Öğretmenlerinizi dinleyiniz. Öğretmenler size geleceği ve iyiyi öğretir." dedi.

Öğretmenlere de seslenen Çelebi, bilginin yaşı olmadığını ve öğretmenlerin de toplumları medeniyet seviyesine ulaştırmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

Okul müdürü Mehmet Yıldız da "Eğitim seviyesi ilerlemiş, kültürlü milletler devamlı ülkeler tarihinde yer edinmişlerdir, aynı zamanda da birçok ülkece örnek alınmışlardır. Ülkeyi çağdaş seviyeye götüren bireyler yetiştiren ve topluma katkıda bulunanlar öğretmenlerdir." ifadelerini kullandı.

Ekrem Kılıç da, "Görme engelimi ailemin desteği ve kendi azmimle yendim. Özellikle buradan ailelere seslenmek istiyorum. Engelli çocukların daha çok eğitim ve öğretime ihtiyacı var. Onları toplumla iç içe tutabilmenin yolu eğitimden geçer. Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program görme engelli öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti. Programın sonunda Çelebi yılın öğretmeni seçilen Kılıç'a plaketini verdi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2'nci Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması"nda görme engelli öğrencilerin eğitim hayatında daha rahat eğitim alabilmelerini sağlayan materyallerle dereceye giren, mansiyon ödülüne layık görülen Hasan Yanarateş ve Oktay Azaz da okul müdürü Yıldız tarafından plaket verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir