• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
`7 Milyon Öğrenciye Her Gün Süt`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, resmi eğitim kurumlarında okul öncesinden 5. sınıfa kadar eğitim gören yaklaşık 7 milyon öğrenciyi ilgilendiren yeni bir uygulama ve müjdeyi paylaşmak istediğini belirtti.
 
Çocukların yeterli beslenmelerinin gelecekleri açısından çok büyük önem arzettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
``Yeterli beslenemeyen bir çocuk, fiziki gelişimini tamamlayamadığı gibi zihinsel gelişimini de sağlıklı şekilde sürdüremiyor. Anasınıfı ile 5. sınıf arasında eğitim gören çocuğumuz için yeterli beslenmelerine bir katkı olarak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bunun sözünü daha önce de vermiştik ve pilot uygulamalarını geçekleştirmiştik.
 
HAFTADA BEŞ GÜN EN AZ 200 MİLİLİTRE SÜT DAĞITACAĞIZ
Şimdi bu yıl başlamak üzere, resmi eğitim kurumlarında okuyan bu öğrencilerimize her gün süt dağıtımına başlıyoruz. Zengin fakir demeden, asla bir ayırım yapmadan ana sınıfı, 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerimize bugün itibariyle 7 milyon 63 bin 768 yavrumuza, haftada 5 gün, en az 200 mililitre uzun ömürlü kutu süt dağıtacağız.
 
Bu uygulamayla sağlıklı beslenmeye katkı sağlayacağımız gibi süt arzı fazlalığını da böylece değerlendirmiş olacağız. Üretimde istikrarı tesis etmiş olacağız. Bu büyük proje;, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ortaklaşa yürütülecek. Sütün üretimi, dağıtımı, sevkıyatı, öğrenciye ulaşması için bakanlıklarımızın yanı sıra valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız ve milli eğitim müdürlerimiz de seferber olacaktır. Bu büyük projenin ilkokulda okuyan yavrularımıza, ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.``
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir