• DOLAR 32.521
  • EURO 34.589
  • ALTIN 2493.12
  • ...
Bakan Fakıbaba: İthal eti ben de istemiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bazı temaslarda bulunmaz üzere Kars'a geldi. Burada Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Fakıbaba, gündemdeki kırmızı et ithalatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Köyden kente göçe dikkat çeken Fakıbaba, "Biz nasıl köydeki insanları şehre göndermeyiz, köyden şehre göç etmiş insanları şehirden köye nasıl döndürebiliriz, bütün amacımız bu. Bu konuda hem Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, bakanlar kurulumuzla, bakanlarımızla, milletvekillerimizle her gün tartışıyoruz. Projelerimiz vardır, bunlar gerçekleşecek." dedi.

İthal ete değinen Fakıbaba, "İthal eti hiç kimse, ben de başta olmak üzere, istemiyor. Türk halkının, benim torunlarımın, çocuklarımın bu proteine ihtiyacı var. Ben bunu maalesef şu anda karşılayamıyorsam, geçici bir süreliğine ithal etmek durumundayım. Ancak bunun hiçbir zaman çözüm olmadığını bilen kardeşlerinizden birisiyim. Düveyi artırmak ve yeni yavrular elde etmek kaydıyla, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlu etmek kaydıyla, biz bunu Allah'ın izniyle en fazla 3 sene içerisinde ülke olarak geçeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"Biz Allah'ın izniyle kendimize yetecek kadar et üretiriz, hatta fazlasını da ihraç ederiz." diyen Fakıbaba, "Bunu yapabilecek güçteyiz. İnşallah buna Türkiye ulaşacaktır, göreceksiniz. Projeler bellidir. Ot olmazsa et ve süt olmaz. Ne kadar ot, o kadar et ve süt. Ot da su ile ilgili. İnşallah biz bunları yapabiliriz, yapacağız. Benden önceki arkadaşlar da bunu başardı. Biz bayrağı alıp daha ileriye götüreceğiz. Başarmamak için hiçbir neden yok. 2002'de 6.1 kilogram olan yıllık kişi başı kırmızı et tüketimimizi 14,7 kilograma çıkarmışız. Bizim hedefimiz de 15 kilogramdır. Bu konuda bütün sivil toplum örgütleri ve çiftçi kardeşlerimizle el ele verip bunu başaracağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir