• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
DİKA-Üniversite İşbirliği Platformu toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve bölgede bulunan üniversiteler arasında işbirliğini tesis etmek üzere, yürütülen mevcut çalışmaların yanında yeni projeler tasarlamak ve uygulanmasına altyapı oluşturmak amacıyla oluşturulan 'Ajans-Üniversite İşbirliği Platformu'nun 4'üncü toplantısı Mardin'de yapıldı.

Toplantıya; DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Artuklu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Vahap Özpolat ile Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak ve Yrd. Doç. Dr. Necmettin Aktepe, Batman Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Musa Kılıç, Şırnak Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Nevzat Sezgin ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hüseyni ile Siirt Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Semih Serkant Aktuğ katıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ başkanlığında gerçekleşen toplantının gündemini 18'incisi Mardin'de gerçekleştirilen Ulusal Turizm Kongresi, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Cazibe Merkezleri Destekleme Programı, Mardin ilinde kurulacak olan Çağrı Merkezi ve DİKA'nın 2017 yılı Mali Destek Programı oluşturdu.

DİKA ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliği ile 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 18. Ulusal Turizm Kongresi ile ilgili olarak Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından katılımcılara bilgi verildi. Üniversite tarafından 2015 yılında kongrenin Mardin'de gerçekleştirilmesi için başvuru yapılmasının ardından, DİKA ile işbirliği kurularak yürütülen çalışmalar sonucu tamamlanan kongrenin, bölge ve Mardin turizminin tekrar canlandırılması gayretlerine önemli katkıları olduğu belirtildi. 19. Ulusal Turizm Kongresinin 2018 yılında Afyon Üniversitesi tarafından gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ekrem Dirican, DİKA girişimleriyle Mardin'de açılacak olan Çağrı Merkezi ile ilgili bilgi verdi.

İtalya merkezli Comdata Türkiye firmasının ilde yaptığı bu yatırımın genç işsizlik oranının azalmasında etken rol oynayacağı belirtildi. Çağrı merkezinde istihdam edilecek personel için Ajans merkezinde gerçekleştirilen mülakat sürecinin ardından en kısa zamanda merkezin fiziki hazırlıklarının tamamlanarak faaliyete geçeceği bilgisi verildi.

Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça, Kalkınma Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu Cazibe Merkezleri Destekleme Programı hakkında bilgi verdi. 2010 yılından beri yürütülen programa 2017 yılında dâhil edilen Mardin ili için Kalkınma Bakanlığı'na gönderilen proje başvuruları içerisinden başarılı bulunan iki tanesi için tasarım ve fizibilite çalışmalarının devam ettiği ve tamamlanması/onay alması akabinde fiili olarak çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Araştırma, Strateji Geliştirme ve Planlama Birim Başkanı Ayşe Akyapı tarafından 2017 yılı içinde ilan edilmesi hedeflenen Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı taslağı hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Programın genel ve özel amaçları, öncelikleri ve uygulama usullerine yönelik bilgi aktarıldı ve söz konusu program dahilinde proje önerilerinin Ajansa göndermeleri talep edildi.

Toplantıların, iki ayda bir düzenlemesi yönündeki ortak karar alındı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir