• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
"Batman`da temin edilen kan ihtiyacımızı karşılamıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Batman Kan Alma Birimi tarafından, Kozluk Üçyol mevkiinde konuşlandırılan kan bağışı TIR'ı bağışçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

3 ayda bir Kozluk'a gelen Kızılay TIR'ı, "güvenli kan alma" projesi kapsamında sürekli devam eden bir projeyle memleketin her yerinde kan alarak hayat kurtarmaya devam ediyor.

Batman Kızılay Kan Alma birimi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Kızılay olarak bütün resmi ve özel kurumlara yönelik kan alma etkinliklerinin devam ettiği, bu kapsamda Kozluk'a geldiklerini belirttiler.

Her geçen gün artan yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen yetkililer, "Kozluk'ta kan bağışında güzel bir artış var ve ilçe halkımız bu konuda duyarlı. Ancak Batman genelinde temin edilen kan ihtiyacımızı karşılamıyor. Yapılan bir ünite kan ile 3 kişinin hayatını kurtarma şansımız var. Bir ünite kanı laboratuvar ortamında trombosit, eritrosit ile plazma denen bileşenlerine ayırarak hastanın ihtiyacına göre gerekli birimlere gönderiyoruz. Erkekler 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilirler." dedi. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir