• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
Muş "İl Eğitim Tarihi Müzesi" açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla Muş'ta İbn-i Sina Anadolu Lisesinde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı "İl Eğitim Tarihi Müzesi" açıldı.

Vali Aziz Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür Metin İlci ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törenle açılan müzenin, haftanın her günü mesai saatleri içerisinde açık olacağı belirtildi.

Müzenin açılışının yapılmasını ve protokol üyeleri ile öğrencilerin müzeyi gezmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdür Metin İlci müzeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçmişte kullanılan eğitim-öğretim araçlarının gelecek nesle aktarmak istediklerini belirten İlci, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla "Muş İl Eğitim Tarihi Müzemizi" açtıklarını söyledi.

İlci, "İl Eğitim Tarihi Müzemiz ile ilimizde eğitim alanında hizmet vermiş kişilerden tutunda, eğitim-öğretim alanında kullanılan araç ve gereçlere kadar sergileme imkânı bulduk. Bu eğitim müzesi sayesinde ilimizin eğitim alanında ileri gelenlerini, şairlerini, yazarlarını, burada eğitim vermiş ünlüleri tanıtıp, ön plana çıkarmak için biz bu müzemizi kurduk. Bu anlamda eğitim-öğretim alanında kullandığımız araç ve gereçler var. Bu araç ve gereçlerin yeni nesle tanıtılması anlamında koruma altına aldık. Daha önce ilimize açılmış olan, 1800 yıllardan beri açılmış olan okullarımızın tarihlerini tespit ettik. Bu tespitler neticesinde bu güne kadar yapılmış olan çalışmaları geleceğe taşımak, öğrencilerimizin yaşanan olayları anlamasını sağlamak için açmış olduğumuz eğitim müzesidir." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir