• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
"Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagül Başkanlığında "2019'a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Forumu" ile ilgili programı düzenlendi.

Bugün, Bingöl, Zonguldak ve Kırşehir'de eş zamanlı olarak başlayacak olan proje, 4 ay sürecek. Bu üç hattan giden bilgiler genel merkeze iletilecek ve illerin öncelikleri ortaya konularak, ilgili bakanlıklarla beklenen yatırım ve projeler hayata geçirilecek.

Projeyle ilgili değerlendirme toplantısı yapan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagül, 81 ilini kapsayan projenin önemine işaret ederek, amaçlarının her konuyu ele almaktan ziyade, illerin siyaseten önemli, ön plana çıkan ekonomik gündemini tespit etmek olduğunu söyledi.

"Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" forumunda şehir bazlı bir ihtiyaç beklentisi çalışması yapılarak, Türkiye ekonomisinin makro düzeyde gösterdiği başarılı performansın görünürlüğü ve etkisi somut bir şekilde artırılacağını ifade eden Karagül, "Buradan ülke ekonomisi adına ciddi önem taşıyan şehirlerin ekonomiye ivme kazandıracak, simge yatırım ihtiyaçları gün yüzüne çıkmış olacaktır. Vatandaşlarımız kendi illerinde hangi yatırımı veya projeyi görmek istediğini görecek olmamız en temel kazanımlarımızdan birini oluşturuyor.  Vatandaşların taleplerini öncelikle yatırım listelerini hazırlayarak bu yatırımların, şehirler düzeyinde somutlaştırarak her bir şehrin bir veya bir kaç projeyi kodlayarak hayata geçirmiş olacaktır. En önemlisi de hangi şehrin hangi sektör ile ön plana çıkıyorsa, o sektöre yönelik yatırımların artırılması ve desteklenmesi ile şehirlerin gelişmişlik düzeyini artırmayı, belki de işsizlik ve diğer sorunları azaltmayı hedefliyoruz." dedi.

Ekonomik yol haritasında şehirlerin beklentilerinin önemli bir adım olarak gördüklerini ifade den Karagül, şunları söyledi:

"Türkiye çapında gerçekleştireceğimiz toplantı ve halka yüz yüze gerçekleştirilecek anketlerle 2019 seçimlerine güçlü bir hazırlık yaparak, seçmen ve parti arasındaki bağları da daha da kuvvetlendireceğiz. Türkiye'nin her bir şehrinin yatırım ve projelerle ön plana çıkacak yarınlarda ekonomik istikrarımızı mikro düzeyde kazanımlarla taçlandıracağız. Şehirlerin ekonomik beklentilerinin karşılanacağı bu çalışma Türkiye ekonomisinin yüksek sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyüme hederlerine ulaşmasında ve küresel ekonomiler arasına bir üst seviyeye taşımasında önemli bir rol üstlenecektir."

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri forumu, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdullah Taşkesen Moderatörlüğünde, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagül, il ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla basına kapalı olarak devam etti. (Nihat Kanat-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir