• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
"Hz. Muhammed her zaman barış taraftarı olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı İkizce köyünde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu bu yıl Hicri takvime göre düzenlemiş olduğu "Kutlu Doğum" etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da etkinliğin ilki düzenlendi.

Mehmet Tabak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Karaçizmeli Cami İmam Hatibi Hamza Küçükbayrak'ın günün anlam ve önemine dair bir konuşmasıyla devam etti.

"Hz. Muhammed her zaman barış taraftarı olmuştur"

Küçükbayrak, "Hz. Muhammed her zaman barış taraftarı olmuştur. Hiçbir zaman savaş taraftarı olmamıştır. Bakın Peygamber Efendimiz, komutanlara, 'Bir şehre gittiğiniz zaman savaşmayın, kılıç çıkarmayın. İlk teklifiniz gelin Müslüman olun, yok Müslüman olmayacaklarsa, o zaman İslam devletine fidye vereceksiniz deyin. Bunu da kabul etmezlerse, o zaman savaşın.' diye emir veriyor. Peygamber Efendimiz 'savaşta; kadınlara, yaşlılara, dini mabetlere ve din adamlarına dokunmayacaksınız.' diyor. Bakın Peygamber Efendimiz ne kadar barış ve rahmet peygamberidir." dedi.

Hz. Muhammed'in adaletine değinen Küçükbayrak, Hz Muhammed'in adalet dersi verdiğini söylersek, tüm insanların adaletli bir şekilde davranılması konusunda uyarılarda bulundu.

"Allah Resulü her zaman adil davranmıştır"

Hz Muhammed'in adalet yönünden de bahseden Küçükbayrak "Allah-u Teâlâ, 'Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin' şeklinde buyuruyor. Allah Resulü her zaman adil davranmıştır. Adalet herkse için olunca adalet olur. Bizim adalet nasıl oluyor? Adalet bize  dokununca zulme uğradık şeklinde feryat ediyoruz. Ama kardeşimize, komşumuza  dokununca sesimizi çıkartmıyoruz. Bu İslam ahlakı değildir. Biz Müslüman olarak, adaleti her yerde uygulamamız lazım. Allah-u Teâlâ diyor ki ' Sizin nefsinizin, anne ve babanızın aleyhine bile olsa, adaleti titizlikle tutun' bir olay yaşandı. O olayda anne babamız haksız ise bu durumda anne babamızı savunmayacağız, adalet ne ise onu söyleyeceğiz. Kardeşimiz haksız olduğu yerde onu savunursak, bizim adaletimizde sorun vardır. Bizde Rasulullah'ın ümmetiyiz. Yarın onun bize ümmetim diye sahiplenmesini istiyorsak, Allah Resulünün merhametini, barışını ve o adaletinden bizde ayrılmayalım." şeklinde konuştu.

Mevlid-i Şerif ile devam eden etkinlik, Küçükbayrak'ın okuduğu dua ile son buldu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir