• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BATMAN - Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üçlü işbirliği ile Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında üç dalda istihdam garantili Kursların protokolü imzalandı. Protokol gereği; İş Makineleri (Dozer), Ekskavatör ve Mobilya İmalatçılığı mesleklerinde işgücü piyasasına eleman yetiştirilecek bildirildi.

 

İş makineleri dozer ve ekskavatör dallarında toplam 20 kişi, Mobilya İmalatçılığında ise 14 kişi yetiştirileceği kursta katılımcılara günlük 20 TL de harçlık verilecek. Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Projesi kapsamında açılacak kurslara katılacak kişilerin en az ilkokul mezunu, en az B ehliyetli ve 20-40 yaş aralığında olması gerekmektedir. Teorik ve pratik olarak Batman Anadolu ve Teknik Meslek Lisesinde eğitilecek kursiyerler, bir sınava tabi tutulup Mesleki Belgeleri ilgili kurumlardan alacaklar.

 

Açıklamada, "İşsizlikle mücadelede temel sorunumuz olan 'mesleksizlik veya rahat iş talebi' noktasında iş arayan, mesleksiz vatandaşlarımız için bu projeler önemli birer fırsattır. Her meslek becerisi, iş yaşamına atılmanın ve avantajlı olmanın anahtarıdır" denildi. (Halid Coşkun-İLKHA)