• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Yoğun kar yağışına dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri, Sivas, Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Artvin ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı!

Yağışların, akşam saatlerinden sonra Artvin ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı şeklinde olacağı beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Artvin ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, kuzeyi ile Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 8°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9°C

Erzurum: Çok bulutlu, gece saatlerinden ititbaren hafif kar yağışlı -4°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde doğusu yer yer sisli ve puslu 15°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı 10°C

Zonguldak: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 13°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir