• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Halid Meşal: israil en güzel günlerini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezire Araştırma Merkezinin düzenlediği tartışma programına konuk olan HAMAS lideri Meşal bu faktörlerin, bölgesel, küresel, israil ve Filistin düzleminde olduğunu belirtti.

Bölgesel faktörle ilgili bilgi veren Meşal, bölgede meydana gelen sosyal patlamaların Arapların ana meselesi olan Filistin sorununu gerilere ittiğini hatırlattı.

Daha önce Arap dünyasının direnişçi ve mutedil diye ikiye bölündüğünü belirten Meşal, HAMAS hareketinin her ikisiyle de dengeli ilişkiler geliştirdiğini, iki tarafın da Filistin davasını desteklemek için farklı gerekçeler öne sürdüğünü ifade etti.

Başta İşgalci israil olmak üzere ümmet düşmanlarının bölgeyi daha da bölmek için Arap dünyasındaki mezhep ve ırk gibi zıtlıkları büyüterek sosyal patlamalar istediklerine dikkat çekti.

israil faktörüne değinen Meşal, “Filistin liderliğinin zayıf olduğu, bölünmenin yaşandığı, Arap dünyasının Filistin davasıyla ilgilenmediği, israilin Arapların içine girip onlardan bazılarını tarafına çektiği, Trump gibi siyonist projeye her türlü desteği veren bir Amerika başkanının olduğu bu süreçte israil en güzel günlerini yaşıyor” dedi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir