• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Bitlis'te karla mücadele için 4 milyon TL bütçe ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Özel İdaresi, kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği, Türkiye'de en fazla kar alan illerinin başında gelen Bitlis'te, 2017-2018 yılı karla mücadele çalışmalarının hazırlıklarını tamamladı.

Kış hazırlıklarıyla ilgili açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, karla mücadele için yaklaşık 4 milyon TL bütçe hazırladıklarını, ekipman ve araç hazırlıklarının tamamladıklarını belirtti.

Aydoğdu, "Bitlis İl Özel İdaresi olarak, bugün itibariyle yazlık yapılmış olan yatırım programlarımızı sonlandırdık. Bugün itibariyle karla mücadele dönemini başlatmış bulunmaktayız. Özel idarenin yaz döneminde yaklaşık olarak 40 milyon TL olan işlerini bitirdik. Bugün karla mücadeleyi tek bir komplekste toplayarak, ilçelere daha hızlı bir şekilde fayda sağlamak amacıyla inşallah 2 bin 349 kilometrelik köy yolu alanımızda, 350 köy, 260 mezra olmak üzere toplam 612 yerleşim yerinde karla mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.

"Asılsız ihbarlar çalışmaları olumsuz etkiliyor"

Karla mücadelede 6 ilçe müdürlüğü, 10 şantiye toplam 90 kişi ve 60 iş makinasıyla birlikte çalışma yürüteceklerini belirten Aydoğdu, şunları söyledi: "Karla mücadelede 6 ilçe müdürlüğü, 10 şantiye toplam 90 kişi ve 60 iş makinasıyla yapacağız. İş makinası derken 7 dozer, 4 rotatif, kepçe, kamyon ve servis araçlarıyla gece gündüz demeden çalışmamızı yapacağız. Asılsız ihbarlar hem milli geliri düşürtüyor, hem de çalışanların moralini bozuyor. Acil olan yerlere ulaşmayı aksatıyor. Hep bunu söyleyerek tekrar ediyoruz. Bir ihbara gidiyoruz bakıyoruz asılsız çıkıyor. Fakat öbür tarafta Allah korusun bir can kaybı olabilir. Bunlara dikkat edilmelidir."

"Karla mücadele için 4 milyon TL bütçe hazırladık"

Gündoğdu, bütçe hazırlıklarını tamamladıklarını,  4 ay karla mücadele için yaklaşık 4 milyon TL bütçe harcadıklarını hatırlatarak, "Bütçe hazırlılarımızı tamamladık. 4 ay karla mücadele için yaklaşık 4 milyon TL bütçe ayarladık. Karla mücadelede yaptığımız masraflar ilkbaharda 4-5 kat fazlasıyla bize mal oluyor. Batıda bu karla mücadele yokken, yıllık Bitlis ortalaması 10 ile 15 metre arası kar yağıyor. Bunlar hepsi bir tahribat olarak bize geri dönüyor. Yani yatırım ilerlemesi gerekirken, geriden başlıyoruz. Yaptığımız bu masrafta hiçe gitmiş oluyor. Fakat biz bunu rahmete ve berekette sayıyoruz. Ankara AFAD nezdinde destekleniyoruz. Gereken tedbirleri aldık. İnşallah hizmete dönüştüreceğiz. Bütçe taleplerimiz oluyor. Fakat Ankara bütçeli olduğu için kendi bütçemizi yaptığımızda da bunu gözden geçiriyoruz. Genelde ek bir bütçe gelmiyor. Ama buna eş güdümlü bir bütçe geliyor. AFAD kanalıyla bize yakıt, yedek parça, personel ve köylerin altyapısı yönüyle de bir bütçe geliyor. Fakat ne çare azdır. Çok bekliyoruz." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir