• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
Kar 50 cm`ye ulaştı yollar kapandı! İlk tatil haberi geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bolu`da etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı Türkiye`nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya`da 50, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı`nda 25, Yedigöller Milli Parkı`nda 30 ve Gölcük Tabiat Parkı`nda 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışıyla beyaza bürünen, doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı, Abant ve Gölcük Tabiat Parkı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İlk kar tatili

Niğde ve çevresinde önceki sabahtan itibaren kar yağışının etkili olduğu Altunhisar ilçesinde kaymakamlık yılın ilk kar tatili kararını aldı. Altunhisar Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı Karakapı ve Keçikalesi beldelerinde dün eğitime ara verildiği bildirildi.

Kars`ın Sarıkamış ilçesinde de sağanak yağış gece yerini kara bıraktı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye düşen ilçede, aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreye çıktı.

50 santime ulaştı

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Refahiye`de 55, Tercan`da 10, Çayırlı`da 5, Üzümlü ve Otlukbeli`de 2 ve merkezde 1 köy yolu olmak üzere toplam 75 köyün yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının kapalı olduğu bölgelerde kar kalınlığının 50 santime kadar ulaştığı, yükseklerde ise daha fazla olduğu belirtildi.

Ağrı`da 3 gündür etkili olan sağanak dün sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Araçların ve binaların beyaza büründüğü kentte esnaf iş yerlerinin önündeki karları temizleyerek güne başladı.

Buzlanma kazaları

Erzurum`da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri çalışmalarına başladı. Bazı işyeri sahipleri de sabahın erken saatlerinde dükkânlarının önünü temizledi. Çocuklar da sabahın erken saatlerinde karla kaplı cadde ve sokaklarda yürüyerek okularına gitmeye çalıştı. Yetkililer, araçlarında kar lastikleri bulunmayan sürücülerin trafiğe çıkmamasını isterken, yollarda oluşan buzlanma nedeniyle hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir