• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Bitlis`te "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması, güvenli bir eğitim- öğretim için "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili  valilikten yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinde vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmeleri için 21.11.2017 tarihinde 11.00 ile 15.00 saatleri arasında Bitlis il genelinde denetim uygulanması yapıldı." denildi.

Uygulama kapsamında birçok iş yerinin denetildiği belirtilen açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: "35 internet salonu, 9 oyun salonu, 26 kahvehane, 21 park, bahçe ve büfelerde uygulama yapılmış. 322 şahıs, 28 araç, 9 servis aracı sorgulanmış, sorgulanması neticesinde; 4 internet kafeye Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden, okul saatlerinde yaşı küçük öğrenciyi işyerinde bulundurmak; 454 TL idari para cezası, 2 internet cafe'de, 3 şahsa kapalı alanda sigara içtiklerinden dolayı idari para cezası uygulanmış, işyerlerine de sigara içirttiklerine dair tutanak tanzim edilmiştir." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir