• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Gaziantep`te kaynana ve gelin yanyana eğitim aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Aile Okulu" projesi kapsamında gelin ve kaynanaların birlikte katıldığı bir program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Yazar Dr. Semin Güler Oğurtan, toplumların temel taşının aile olduğunu söyledi.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programda Oğurtan, programa katılan gelin ve kaynanalara "Birlikte Yaşamak" konulu seminer verdi. Oğurtan, ailelerde beklentiler hak ise bekleneni yapmanın da bir sorumluluk olduğuna işaret etti.

Geçen yıl başlatılan "Aile Okulu" projesiyle ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Çelik, bu projeyle aile içi problemlerin çözümüne katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Çelik, seminerlere katılanlara aile içi eğitim başta olmak üzere ailede çocuklarla olan iletişim ve onlara zorluklarla nasıl mücadele edileceğini ve Müslüman ailelerin nasıl mutlu olması gerektiği gibi konular başlığında eğitici programlar düzenledikleri bilgisini verdi.

Evliliklerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için büyüklere önemli görevlerin düştüğünü belirten Çelik, "Toplumda aile kurumu çok önemlidir. Bugün devletten sivil toplum kurumlarımıza kadar ve her bir ferdimiz de ayrı bir şekilde ailenin değerlerini, birliğini ve huzurunu korumak üzere birçok çalışmalar yapıyor. Gaziantep İl Müftülüğü olarak bünyemizde aile ve dini rehberlik büromuz var. Diyanet İşleri Başkanlığı da üzerine düşen manevi desteği bize vermektedir. Biz de bu manevi destek kapsamında bünyemizde aile okulu şeklinde bir çalışma başlattık. Çocuklarımızın aile huzurunda birbirleriyle daha iyi geçinmesinde, mutlu olmasında, mutlu bir aile kurmasında büyüklerimize görevler düşüyor." dedi.

Programa katılan kadınlar ise, aile müessesinin üstlendiği görevin çok özel, yerinin doldurulamayacak bir yapı olduğunu ve bu tür programların ailenin yapısının korunmasında önemli olduğunu belirttiler.

Geniş ailedeki huzurun nasıl olması gerektiği yönünde çok önemli bilgiler öğrendiklerini belirten Fidan Gündoğan, bu tür programların kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti.

Rabia Yılmaz da insanlarda ilim olması gerektiğini belirterek, ilim olmadığı zaman insanların iyiyi ve kötüyü birbirinden ayırmada zorlandığını ve artan boşanmaların da ilim eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekti.

Kaynanasıyla birlikte yaşadığını belirten Hatice Tıraşçı ise özellikle televizyonlardaki bazı dizilerin ve programların aile yapısını hedef aldığını, bu tür dizi ve programların yerine geniş aile yaşantısını, sevgi ve saygıyı özendiren programlara ağırlık verilmesi çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir