• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Mardin 2`nci OSB`ye yüzlerce kişi başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin-Nusaybin Karayolu üzerinde yapılan ve yaklaşık 10 bin kişinin istihdamına imkân tanıması öngörülen 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışmalar devam ediyor.

Altyapı çalışmalarının bittiği 2'nci OSB'de üstyapı çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

İlk etabı bittiğinde bin 40 dönüm alanda hizmet verecek yeni organize sanayi bölgesinde 72 fabrika yer alabilecek. Yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam etmesi öngörülen yeni organize sanayi bölgesinde açılması planlanan OSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, nitelikli personelin yetişmesine imkân tanıyacak. Ayrıca, bölgede sosyal tesisler de olacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Nureddin Kasap, beraberindeki iş adamlarıyla birlikte buradaki çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Yatırım için rekor başvurunun söz konusu olduğunu belirten 2'nci OSB Müdürü Mahmut Acay, "Allah'a çok şükür, 2013 yılında kuruluşunu tamamlayan 2'nci OSB'nin altyapısı tamamlanmak üzeredir. Cazibe Merkezleri Programı ve başvurular açıklandıktan sonra tahsislere de başlayabilecek durumdayız. Bugün 72 fabrikaya yer verebilecek durumdayız. Hedefimiz 5 bin kişiyi çalıştırmak. Genişlettirme alanını da düşündüğümüzde 5 bin kişilik istihdam alanı daha oluşacak. Mardin'in işsizlik sorununu çözeceği umuduyla çalışmalara devam ediyoruz. Şu an her şey yolundadır. 72 parselimiz olmasına rağmen şu ana kadar 400 müracaat aldık. Bu sayı giderek artıyor." dedi.

"Otomobil tesisi için 5 bin dönümlük arazi hazır"

İlk yerli otomobilin Mardin'de üretilmesi yönünde geçen yıl yaptıkları talebi yinelediklerini dile getiren MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Kasap, şunları söyledi:

"Yerli otomobil için düşündüğümüz 2'nci OSB'deki çalışmaları yerinde görmek için burayı ziyaret ettik. Şu anda burada yatırım yapılmasının önünde hiçbir engel yok. Sadece Cazibe Merkezleri Programı'nın açıklanması bekleniyor. Yatırımcıların bu programın açıklanmasına göre pozisyon alacağını biliyoruz. Bu yüzden bir an önce açıklanması lazım. Şuan 2'nci OSB'ye 400 yatırımcı başvuruda bulunmuş. İlk etapta 72 parsel yapılmış, buranın 3'te 2'si dolduktan sonra diğer parsellerin altyapısına başlanacak. Otomobil fabrikası için talepte bulunurken alanımızın uygun olduğunu söylemiştik. Bu yüzden gelip alanı kontrol ettik. 5 bin dönüme yakın bir genişletme alanımız bulunmaktadır. Bu hem otomobil tesisinin kurulması için hem de kurulacak yan sanayiler için yeterlidir."

"Altyapı bitti, üstyapı çalışmaları başladı"

Yükleyici firmanın yetkilisi Ramazan Azboy ise "Bizim taahhüdümüz kapsamında yol, içme suyu, atık su imalatları var. Yolun altyapısını, içme suyu, kanalizasyon çalışmalarını bitirmiş durumdayız. Yolun üstyapı çalışmaları dediğimiz parke taşı çalışması kalmaktadır. Bunları da en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. MÜSİAD başkanımızı, müdürümüzü ve iş adamlarımızı burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. İnşallah en yakın zamanda taahhüdümüzü yerine getiririz." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir