• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
ABD: Darbeci ve yüzsüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ABD`yi ülkede yaşanan bazı sorunların sorumlusu olarak değerlendirmesi ABD yönetimi tarafından ciddiye alınmadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert Türkiye`nin iddiaları için  "Biz Türkiye`den bu hikayeyi daha önce de duyduk; aynı şarkı, aynı dans. Bizi daha önce de bir tür darbe yapma girişimi ile suçladıkları için, size bu kez de aynı yanıtı vereceğim. Türkiye`ye karşı bir darbe girişimi içerisinde olduğumuz iddiası çok gülünç.” İfadelerini kullandı.

Bu ifadeleri kullanan Nauert İsviçre`nin ya da herhangi bir Afrika ülkesinin Bakan sözcüsü olsa idi verdiği cevap belki ciddiye alınabilirdi lakin kendileri yaşlı kürede gerçekleşen pek çok darbenin arkasında olduğu tartışılmaz bir gerçek olan ABD sözcüsü olunca, kullandığı ifadeler komedi ötesi bir durum oluyor. Yani yüzsüzlük...

ABD`nin günah galerisine girersek işin içinden çıkamayız. Özetleyecek olursak;

Başbakan Adnan Menderes`i idama götüren süreç Türkiyenin Sovyetlere yakınlaşması değil miydi? 27 Mayısçılar 3 gün içinde ABD tarafından meşru sayılmamış mıydı?

12 Eylül sonrasında CIA`nın Türkiye masası şefi olan Paul Henze,dönemin ABD  BaşkanI Jimmy Carter`a 12 Eylül darbesinin haberini verirken “bizim çocuklar başardı” demedi mi?

Necmeddin Erbakan`ı deviren gericilerin arkasında ABD yok muydu? Merhum Başbakan Necmettin Erbakan bu durumu “28 Şubat süreci ABD`nin bir kriptosu ile başladı” diye özetlememiş miydi?

Dahası...

15 Temmuz darbecileri İncirlik`e sığınmamışlar mıydı? İncirlik üssü,darbenin üssü değil miydi?

Henri Barkey Büyükada Splendid Palace'da darbenin şefliğini yapmıyor muydu?

Say say bitmez..

Hülasa ABD`nin darbe/darbelerle alakamız yok ifadesi için yine onların deyimi ile ancak “aynı şarkı, aynı dans” denilebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir