• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara'nın doğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de bir ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı!

Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ve benzeri) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Zirai don olayı uyarısı!

Bu gece İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusunun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin batısında hafif, yer yer orta kuvvette, doğusunda kuvvetli don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuvvetli don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 17°C

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleri hafif kar yağışlı 6°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10°C

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 15°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 14°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11°C

Zonguldak: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir