• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3 ay içinde iş yeri 2 defa soyuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te cep telefonu ve aksesuarları satışı yapan Hüseyin Çoban, 3 ay içinde iş yerinin ikinci defa soyulduğunu belirterek, hırsızlarla başının dertte olduğunu ve kendisini 29 bin TL zarara koyan hırsızların bir an önce yakalanmasını talep etti.

Şahinbey ilçesi Kocaoğlan Mahallesi'nde cep telefonu ve aksesuarları satışı yapan Hüseyin Çoban'ın iş yeri 3 ayda 2 kez soyuldu. Soygunlarda 29 bin lira değerinde para ve telefonunun çalındığını söyleyen Çoban, hırsızların bir an önce yakalanmasını istediğini belirterek, artan hırsızlık olaylarına esnaf olarak bir çözüm bulunmasını istediğini söyledi.

Cep telefonu ve aksesuarları satan Çoban'ın iş yerine geçtiğimiz eylül ayında giren 2 şüpheli kasadaki 5 bin lira para ve 22 bin lira değerindeki cep telefonlarını alarak kaçtı. Sabah iş yerine gelen Çoban, iş yerinin açıldığını gördü.

İş yerindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Çoban, maskeyle yüzünü gizleyen 2 kişinin hırsızlığı yaptığını görmesi üzerine durumu polise bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polisler iş yerinde inceleme yaparak şüphelilerin eşkalini belirlemek için çalışma başlattı.

İlk soygunun üzerinden 3 ay geçerken, Çoban'ın iş yerine geçtiğimiz hafta sonu ikinci kez hırsızlar yine girdi. İlk soygunda 27 bin lira değerinde zararı bulunan ve hırsızların yakalanmasını bekleyen Çoban'ın iş yerine hırsızlar bu defa dükkanın arkasındaki mazgalı kırarak girdi.

Bu soygunda ise hırsızlar güvenlik kamerasının görmediği noktalardan iş yerinin kasasını kırarak 3 bin lira değerindeki cep telefounu aksesuarını çalarak kaçtı. Sabah geldiği iş yerinde hırsızlığı fark eden Çoban, gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı.

3 ay içinde iş yeri 2 defa soyulan Çoban, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan hırsızlıklar için yetkililerin gereken önlemleri alması çağrısında bulundu.

Her iki soygunda da zararının toplam 27 bin lira olduğunu belirten Çoban, "Elemanlarım pazar günü dükkanı açmaya geldiğinde şok oluyorlar. Hırsızların iş yeri tuvaletindeki mazgalı demir makasla kırıp içeriye girmişler. Kasadaki nakit para ve cep telefonlarını çalmışlar. Toplamda 27 bin lira zararım oldu. bundan üç ay önce de yine dükkanıma hırsızlar girdi. Darabanın kilidini kırıp dükkana girmişler. İş yeri alarmı çalmasına rağmen iki dakika içerisinde vitrindeki telefonları çalıp götürüyorlar. Biz buna şükür ettik. Fakat bu son hırsızlık bize biraz ağır geldi." dedi.

"Hırsızlar esnafa çile çektiriyor"

Son zamanlarda sürekli hırsızlık olayları yaşanmasına rağmen yetkililerin yeterli güvenlik önlemlerini almadığını ileri süren Çoban, "Bizim bu bölgede özellikle bu son denetim serbestlikten yararlanıp da cezaevinden çıkan kişilerin çıkmasından sonra hırsızlık olayları arttı. Hırsızlar esnafa çile çektiriyor. Şu ana kadar benim bildiğim on tane esnafın dükkanına hırsızlar girdi. Birçok esnaf hırsızlık olaylarından zarar gördü. Bu hırsızlara ağır cezalar gelmediği için adamlar bu işi umursamadan, aşağılık bir şekilde yapmaya devam ediyorlar. Bu gençlerimiz hırsızlıklara nasıl gidiyorlar? Bu da ayrıca üzücü bir durum, sonuçta bu hırsızlar bu ülkenin insanı ama bizim insanımız nasıl bu duruma düşüyor, esnafın canını yakıyorlar? Bunun muhasebesini yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

İnsanların kalbine Allah korkusu yerleşmediği müddetçe bu tür vakıaların eksilmeyeceğine de dikkat çeken Çoban, çocukların ve gençlere İslami ve ahlaki değerler eğitimi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir