• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Dünyada 71 milyon genç işsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM'ye bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), İsviçre'nin Cenevre kentinde açıkladığı rapor ile dünya genelindeki işsizlik oranları hakkında bilgi verdi.

Rapora göre, dünya genelinde 15-24 yaş arasında 70 milyon 900 bin insan iş sahibi değil ve bu oran dünya nüfusunun yüzde 13,1'ine tekabül ediyor.

Gelecek yıl 200 bin gencin daha bu gruba katılacağını öngören ILO, 2030 yılına kadar 26 milyon genç işsizin olacağı tahmininde bulundu.

Dünya genelinde en fazla genç işsizin yüzde 30'luk oranla Arap ülkelerinde bulunduğunu belirten ILO'ya göre, ülkelerinde iş bulamayanlar başka ülkelere göç etme eğiliminde. ILO, bu göçmenlerin, kendi ülkelerindeki yakınlarına maddi yardım yapmaları sebebiyle göç veren ülkenin bu durumdan yararlandığını bildirdi.

Başka ülkelere göç eden genç nüfusun yüzde 44,3'ünün Afrika'nın güneyindeki ülkelerden olduğunu kaydeden ILO, bunu Kuzey Afrika, Güney Amerika, Karayip ve Doğu Avrupa ülkelerinden gençlerin takip ettiğini ifade etti.

Hükümetlerden, genç işsizlerin sorununa çözüm bulmalarını isteyen ILO, bu kesime daha fazla meslek eğitimi olanağı ve maaşı iyi işler oluşturulması gerektiğini belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir