• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Çınar'a atanan yeni müftü görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde vaiz olarak görev yapan Abdulhamit Turgut, atandığı Çınar İlçe Müftülüğü görevine başladı.

Abdulhamit Turgut kimdir?

1979 yılında Şırnak'ın İdil ilçesinin Karalar (Araban) beldesinde dünyaya gelen Abdulhamit Turgut, ilkokulu kendi beldesinde okudu. Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki medreselerde eğitim alan Turgut, eğitimini devam ettirirken açıktan ortaokulu ve Diyarbakır İmam Hatip Lisesini bitirdi.

Medrese eğitimini tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının 1997 yılında açtığı imam hatiplik sınavını kazanarak Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde göreve başlayan Turgut, 17 yıl boyunca Şırnak'ın değişik ilçelerinde görev yaptı. 2013 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Abdulhamit Turgut, aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Kursunu kazandı. 2016 yılında ihtisas eğitimini tamamlayıp Bitlis'in Güroymak ilçesinde vaiz olarak görev yapmaya başlayan Turgut, ihtisas eğitimini alırken aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri/Arap Dili ve Belagatı'nda "Arap Dilinde Mecrurlar" konulu tezli yüksek lisans yaptı.

Aynı üniversitede Arap Dili ve Belagatı'nda doktora yapan Turgut, bu yılın kasım ayında Diyarbakır'ın Çınar ilçesine müftü olarak atandı. İyi derecede Arapça bilen Abdulhamit Turgut, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Turgut, şu ana kadar Arap Dilinde Mecrurlar (yüksek lisans tezi), Müslüman Âlimlerin Geliştirdikleri Anlambilim'in Muhtevası ile Cahiliye Şairlerinden Tarafa b. Abd ve Şairliği adlı çalışmaları kaleme aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir