• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
"Emekliler için gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve beraberindeki yöneticilerden oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığına seçilen M. Şerif Durmaz'ı ziyaret ederek, yeni görevi için başarı dileklerinde bulundu.

Ziyarette emeklilerin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Durmaz, yıllarca çeşitli sektörlerde hizmet etmiş emeklilerin yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Ekmen ve beraberindeki heyeti, Durmaz ve partililer karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, emekliler için yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Ekmen, "Türkiye Emekliler Derneği olarak bizim derdimiz ve hedefimiz, emeklilerimiz için iyi bir şeyler yapmaktır, onlara yardımcı olmaktır. Bunun gerçekleşmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"Emeklilerimizin barınma ve sağlık alanında sorunları var"

Parti olarak emeklilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Durmaz, "Emeklilerimizin, hayatlarını daha rahat ve huzurlu bir ortamda sürdürmeleri için gerekli iyileştirmelerin yapılması gerekir. Emeklilerimizin, barınma ve sağlık alanında sorunları var özellikle de kimi emeklilerimizin aldıkları düşük maaştan dolayı geçim sıkıntısıyla ilgili sorunları var. Bu konuda, adımların atılmasıyla ilgili beklentileri var. Beklentilerin karşılık bulması için HÜDA PAR olarak emeklilerimizin çözülmesi gereken sorunlarını dile getirmeye, kamuoyuyla paylaşmaya ve bunların takibini yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Bugünün yaşlıları, dünün gençleriydiler. Bugünün gençleri de yarının yaşlıları olacaklar"

Yaşlılara yardımcı olmanın insani ve İslami bir sorumluluk olduğunun altını çizen Durmaz,  "Emekliler, belli bir yaşa gelmiş insanlarımızdırlar yani yaşlı dediğimiz kesimdirler. Bu manada, mensubu olduğumuz İslam dini yaşlılarımıza yardımcı olmamızı, saygı ve hürmette kusur etmememizi, özellikle de yaşlı anne ve babamıza bir 'of' bile demememiz gerektiğini emrediyor. Bugünün yaşlıları, dünün gençleriydiler. Bugünün gençleri de yarının yaşlıları olacaklar. Bu hakikatin unutulmaması gerekir. O yüzden yaşlılarımıza ne kadar hürmet etsek, onlara ne kadar yardımcı olsak yine de azdır. Çünkü bu insani ve İslami bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

 Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.(İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir