• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
HÜDA PAR`A TEVECCÜH ARTIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz-Muhsin Şenol/DOĞRUHABER

Yaptıkları saha çalışmalarını ve önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacakları rapordan gazetemize özel bilgiler veren Mehmet Ali Kulat, şirket araştırmacılarının halka gittiğinde HÜDA PAR`ın kadın ve gençlik kollarının aktif bir şekilde sahada olduğuna dikkat çekti. HÜDA PAR`ın Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ise, halkın parti çalışmalarını yakından takip edip ilgi gösterdiğini belirtti.


 HÜDA PAR`ın Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük

“HÜDA PAR, OYLARINI NEREDEYSE %100 ORANINDA ARTTIRDI”

HÜDA PAR`a yönelik ciddi bir teveccüh olduğuna dikkatleri çeken Mehmet Ali Kulat, “Gördüğümüz kadarıyla Bölgede HÜDA PAR, HDP ve kısmen de AK Parti`den boşalan yerleri doldurmaya çalışıyor. Geçmişte HÜDA PAR`a karşı oluşturulan negatif algının çok ciddi şekilde kırılmaya doğru gittiği çalışmalarımıza yansıdı. Bunu yapmış olduğumuz araştırmalarda görüyoruz. Bizim araştırmacılarımız insanlara gittiklerinde orada özellikle kadın ve gençlik kollarının büyük gayret içerisinde olduğunu söylüyorlar. Bölgede neredeyse çalınmadık kapı bırakmadıklarına şahit olduk. Aynı şekilde ana kademede yoğun tempoyla çalışıyor. HÜDA PAR Güneydoğu`da üçüncü bir parti olduğunu ciddi şekilde hissettiriyor. Yüzdeli oranlara çok yansımasa da gelecek için umut vadediyor. HÜDA PAR`ın geçen yıl yaptığımız anketlerden sonra bir yıl içeresinde oylarını neredeyse %100 oranında arttırdığını görüyoruz. Bu rakam toplumsal teveccüh açısından çok büyük bir rakam. Konuyu bu anlamda çok önemsedim. Özellikle İslami ifadelerinin toplumdaki muhafazakar profilde karşılığının yüksek olduğunu gördük. HÜDA PAR`ın Kürt ve dindarların partisi olmasının ötesinde Türkiye`de her soruna eğilen ve her konuyla ilgilenen bir görüntü vermesi gerekiyor. Gerçekte bu böyle fakat toplum bunu böyle tanımıyor. Bunu da anlatmak gerekiyor.” dedi.


MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat

“HÜDA PAR`A TÜRKİYE GENELİNDE BİR TEVECCÜH VAR”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ise, partilerine sadece Güneydoğu bölgesinde değil, Türkiye genelinde ilginin olduğunu belirterek,HÜDA PAR`a Türkiye genelinde bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Bunu gerek araştırma şirketlerinden, gerekse sahada yaptığımız çalışmalarda görüyoruz. Parti olarak beş yıllık mazimiz olsa da kökleri eskiye dayanan siyasi bir hareketiz. Bu anlamda beş yılda rüştünü ispat etmiş, ülkemizin ve ülke dışındaki sorunlara teori ve pratikte de bunu yansıttığını düşünüyoruz. Halkımız teşkilatlarımızın çalışmalarını ve sorunlarına yaklaşımını görüyor ve takdir ediyor. Başından beri ifade ettiğimiz ve üzerinde önemle durduğumuz nokta şudur; biz sadece seçimden seçime halkın kapısına gitmeyeceğiz, seçimlerin olmadığı zamanda da parti teşkilatlarımız ev ev, sokak sokak, cadde cedde dolaşarak halkın sorunlarını dinliyor. Bu çalışmaların ve pratikte ortaya koyduğumuz siyasetin elbette araştırmalara yansıması doğaldır. Bu oluşan teveccühün de önümüzdeki dönemde olacak seçimlerde de sandığa yansıyacağını düşünüyoruz. Bu anlamda MAK Danışmanlık Anket Şirketi`nin sahada yaptığı araştırmayı destekleyen veriler bizim elimizde de mevcut. HÜDA PAR, şimdiden Türkiye siyasetinin kilit partisi haline gelmiştir. İlkelerimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ŞART

Türkiye`nin neredeyse her ilinde yeni bir uyuşturucu vakıası ile karşı karşıya kalıyoruz. İlkokul çevrelerini saran zehir tacirleri ve artan bağımlılık üzerine değerlendirme yapan uzman ve alimler, bağımlılık ve ahlaki erozyonla mücadelede iktidar, muhalefet, kanaat önderleri ve STK`ların topyekûn bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Uyuşturucu bağımlılığı ve ahlaki erozyonun ürkütücü boyutlara ulaştığını ifade eden MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul- Ulema) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, başta uyuşturucu bağımlılığı ve ahlaki erozyonun ana sebeplerinin devletin ihmalkârlığı ve toplumun ifsad olması için çalışan mihrakların olduğu ifade edildi. 

 
Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul- Ulema) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI GENÇLERİN SAYISININ ARTTIĞINI GÖRDÜK”

Yaptıkları araştırmanın sonuçlarını ilerleyen günlerde paylaşacaklarını fakat ilk etapta kendilerini şaşırtan bazı başlıklar olduğunu belirten Kulat,  “Bunlardan bir tanesi şu; bölgede özellikle HDP`nin sebep olduğu bir ahlaki erozyon gözlemliyoruz. Bunu belki parti olarak belki de PKK olarak yapıyorlar belki de devletin uzun süre bölgeyi ihmal etmesi gibi sebeplerden dolayı karşımıza korkunç bir ahlaki erozyon çıkıyor. Buna FETÖ`nün bölge üzerindeki oyunlarını da ekleyebiliriz. Mesela sadece Şanlıurfa`da en az 5 bin uyuşturucu bağımlısı gencin olduğu söyleniyor. Bunun çok daha fazla olduğunu söyleyen insanlar da var. Bölgede uyuşturucu bağımlısı gençlerin sayısının arttığını gördük. Bu sadece Urfa`da değil Hakkâri`de, Şırnak`ta da durum böyle. Tabi Türkiye`nin diğer bölgelerinde de durum buna benzer olabilir. Fakat Doğu ve Güneydoğu bizi bu anlamda şaşırttı. Bazı yetkililer bunu görünce çok şaşırdı. Sebebi ise buradaki yetkililerin bilgileri yeterince yukarıya aktarmadığından dolayıdır.” İfadelerini kullandı.

“HASSASİYET SAHİBİ İNSANLAR RAHATSIZ OLUYOR”

Bölgede yaşanan ahlaki erozyon konusunda da tespitlerde bulunan Kulat, “Namus hassasiyetinin çok yüksek olduğu bir bölgeye şimdi baktığımız zaman kızını PKK`ya teslim ederek dağa gönderebiliyor. Bu müthiş bir ahlaki çöküntüdür. Fuhuş da aynı şekilde ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Bu da bölgede hassasiyet sahibi insanları rahatsız ediyor ve siyasi yönelimlerini değiştiriyor. Dolayısıyla bunun müsebbibi olarak gördüğü HDP`den uzaklaşıyor.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİN AHLAKINI BOZUP KENDİ EMELLERİ İÇİN KULLANDILAR”

Uyuşturucu kullanımının artmasının arkasında birçok neden olduğuna değinen İttihad`ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik,” Bölgemiz bir zamanlar hedef tahtasına konuldu. Sırf İslami bilinçte olmasınlar diye, sırf camiye gidip Kur`an okumasınlar diye ne tür pisliğe bulaşırsalar bulaşsınlar denildi. Bunu o zaman bugün paralel denen yapı veya devlet içerisindeki diğer yapılar planlı bir şekilde yaptılar. Cami yolu insanlara kapatılınca diğer yolların da önü açıldı ve gençlerimizi bozdular. PKK bölgede kendi düşüncesini hakim kılmak için yıllarca gençliği bozmak için çalıştı. Gerek fuhşa gerek de uyuşturucuya alıştırarak bilinçli bir şekilde yaptılar. Bunu da belediyelerin açmış olduğu Halk Evleri vasıtasıyla yaptılar. Ahlakı bu şekilde bozulan gençleri kendileri için kullanılabilir hale getirdiler.” ifadelerini kullandı.

“CAMİ MERKEZLİ BİR İSLAMİ ÇALIŞMANIN İHYA EDİLMESİ LAZIM”

Ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek ve madde bağımlılığının durdurulmasına yönelik tavsiyelerde bulunan Şenlik, “ Bütün bunların önüne geçmek için İslami bilincin uyandırılması, gelişmesi ve cami merkezli bir İslami çalışmanın ihya edilmesi lazım. Gençlerimizi zehirleyenlerin önüne geçmemiz lazım. Kullananlarla değil satanlar ve üretenlerle ciddi mücadele içerisine girilmesi lazım. Burada devlete büyük rol düştüğü gibi Müslüman halkımızın da çocuklarını bunlardan uzak tutmaları gerekiyor. Çocukların ve gençlerin, İslami derneklere, medreselere ve eğitim kurumlarına gönderilmesi gerekiyor. Bölge alimlerimize ve diyanete de büyük görev düşüyor. Yapılan hutbelerde mutlaka bu konulara değinilmesi gerekiyor. İnsanları aydınlatmak gerekiyor. Yerimizde oturup bu durumu izleyip dua ederek geçiştiremeyiz. Harekete geçerek alimler bir taraftan, imamlar diğer taraftan, polisler de bu işin tedbirini alması lazım. Bu içicilere kimin nasıl madde sağladığını tespit edip kurutması gerekiyor. Aksi takdirde memleket olarak bu ıstıraptan kurtulmamız mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir