• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
"Kütüphane kurmak ve okumak küçüklük hayalimdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Yapaklı Köyü Ortaokulunda Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin'in katılımıyla kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Köy okulunda geçici İŞKUR kapsamında çalışan Ayten Erikli'nin (37) çalışma ve çabaları sonucu gerçekleştirilen kütüphane açılışına Çetin'in yanı sıra, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilere kitap dağıtan Batman Vali Yardımcısı Çetin, köy okullarında kütüphane açılmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek kütüphanesiz köy bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

"12 yaşında çocuk gelin geldim, okuyamadım"

Küçüklüğünden beri okuyup kütüphane açmanın hayalini yaşadığını ve hayalinin gerçekleşmesinin sevincini yaşadığını söyleyen Ayten Erikli, "Kütüphane kurmak ve okumak benim küçüklük hayalimdi. Hayalimi ta okyanuslar ötesinden gerçekleştiren Fatih Erdoğan'a çok çok teşekkür ediyorum. Özellikle bana bu desteği verdiği için. Bunun için sponsor olan hayırseverlere de teşekkür ediyorum. Böyle bir şeyin Güneydoğu'daki çocuklara yapılması güzel bir şeydir. Bu çocuklar neden bugün buraya gelen Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı gibi olmasın? Benim tek hayalim okumaktı fakat okuyamadım. Yokluklar hayallerimi engelledi. 12 yaşında çocuk gelin geldim, okuyamadım. Kendi çabamla okumaya çalıştım. İnsanın bir kitabı eline alıp da okuması o kadar güzel bir şey ki. Çünkü her şeyi okumakla anlıyorsunuz, okumakla biliyorsunuz. Okumadığınız zaman hiçbir şey yapamıyorsunuz. Benim hayalim buydu. Bu çocuklar okusun." ifadelerini kullandı.

Kütüphane açılışından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen okul çocuklarının ise sevinçleri yüzlerinden okundu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir