• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
"Dünyada çocuklar `süper devletlerin` bombalarıyla ölüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören görme engelli öğrencilere "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" dolayısıyla diş macunu ve fırçası ile hijyen paketi dağıtıldı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" dolayısıyla eğitim gördüğü GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulundaki görme engelli öğrencilere diş macunu ve fırçası ile hijyen paketi dağıttıklarını söyledi.

Çelebi, okul müdürü Mehmet Yıldız ve öğretmenlerle sınıfları tek tek dolaşarak diş macunu ve fırçaları görme engelli öğrencilere hediye etti.

Konu ile ilgili bilgi veren Yusuf Çelebi, engellilerin sağlıklarına önem verdiklerini "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" ile "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla eğitim gördüğü okuldaki öğrencilere diş macunu ve fırçası ile hijyen paketi dağıttıklarını belirtti.

Her ne kadar bugün "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlansa da İslam coğrafyaları başta olmak üzere dünyanın her yerinde çocukların süper devletlerin bombalarıyla öldüğüne dikkat çeken Çelebi, "Çocuklar, güvercinler ve kelebekler gibi uçması gerekir. Özgür olması gerekir. Bugün 'Dünya Çocuklar Günü' olarak ilan edilmiştir. İlan edilirken maalesef Suriye'de, Ortadoğu'da Afganistan'da Filistin'de Arakan'da çocuklar 'süper devletlerin!' bombalarıyla ölüyorlar." dedi.

"Kanla para kazanılmaz"

Çelebi, "Bizler görme engelliler okulundan diyoruz ki; 'artık çocuklar kör olmasın, sakat kalmazsın ve ölmezsin. Dünyada savaş bitsin, süper devletler bombalar üreterek bu ürettikleri bombalar sırtından para kazanmasın.' Kanla para kazanılmaz. Bu vesileyle çocukların ölmemesi dileğiyle bütün çocukların ben bugününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Eğitim gördüğü ve mezun olduğu okulu sık sık ziyaret ettiğini belirten Çelebi, "Görme engelliler okulu benim mezun olduğum okuldur. Devletler el ve ayak yönetilmez. Çocuk haklarından bahsediyoruz ya artık engelli çocuklarımız okullarını bitirsin, devletin belli kademelerinde yönetici olsunlar diye zaman zaman okulu ziyaret ederim. 'Diş ve Ağız Sağlığı Haftası' dolayısıyla da bugün mezun olduğum okulda çocuklarımıza diş macunu ve fırçası ile temizlik ile ilgili güzel sabunlar dağıttık. Çocuklarımız bundan sonra dişlerine iyi bakacaklar. Her sabah kalktıklarında dişlerini güzel bir şekilde fırçalayacaklar." diye konuştu.

Engelgillere fırsat verildiği zaman öğretmen müdür ve değişik kurumlarda daire başkanı olabildiklerini vurgulayan Çelebi, devletlerin ve kurumların el ve ayak ile değil akılla yönetildiğini de sözlerine ekledi.

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız ise, Çelebi ve ekibine teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Engellilere fırsat verildiği zaman ne güzel çalışmalara imza attığını görebiliyoruz. Çocuklar ölmesin ve emperyalist güçler ile 'süper devletler' artık bu sömürü anlayışlarından inşallah vazgeçerler. Dünyada hak ve adalet tesis olur. Herkesin özgürce ve barış içerisinde yaşadığı bir dünya istiyoruz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir