• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 21 Mart 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; 'Batman'da Gergin Nevroz Kutlaması'
BDP'nin bugün yapmak istediği Nevruz kutlamasına valiliğin yasaklamasına rağmen BDP'liler Nevroz kutlaması yapmak için Şehir Terminali yanındaki miting alanında gitti. Polisle göstericiler arasında yer yer çatışmalar yaşandı.

 

'Ömer ve Selahaddin Gibi Filistin'i Kuracağız'
"Dünya Mustazaflar Haftası" etkinliği için Batman'a gelen Filistin Âlimler Birliği Başkanı Muhammed Ebu'l Xeyr, Filistin'in Ümmetin birliğini sağlayan olgulardan biri olduğunu dikkat çekerek "Filistin'in tüm Müslümanlarındır. İslam dışında bir övüncümüz olmadığına inanırsak, Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi gibi Filistin'i kuracağız" ifadelerini kullandı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'Savcılıkların Gereğini Yapacağını Zannediyorum'
Batman Valisi Ahmet Turhan 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalama olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarının gereğini yapacağını zannediyorum şeklinde konuştu.
'İmam Hatipliler Hadis Yarışmasında Ter Döktü'
Batman'ın Kozluk İmam Hatip Lisesi, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle ödüllü hadis yarışması düzenledi.

 

Batman Pusula Gazetesi; 'Ahmet Türk Hastaneye Kaldırıldı'
Batman'da izinsiz nevruz kutlaması yapmak isteyen gruba polisin müdahalesi sırasında fenalaşan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk tedavi altına alındı.
'Diyarbakır Caddesi'nde Zincirleme Kaza'
Diyarbakır Caddesinde meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. Araçlarda maddi hasar oluştu.

 

Batman Gazetesi; 'İşte Bayramın Bilançosu'
21 polis ile 1'i ağır 26 sivil yaralandı. 60 kişi gözaltına alındı. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Feleknaz Uca hastaneye kaldırıldı.
'Vanlılara Yardım Kesiliyor'
23 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında başka illere göç etmek zorunda kalan binlerce Van'lı aileden ilimize gelenlere yapılan yardımın Mayıs ayından itibaren kesileceği bildirildi.

 

Batman Postası; 'Newroz Savaşa Döndü, Ahmet Türk Yaralandı'
İzin verilmemesine rağmen otogar yanındaki Newroz alanına girmeye çalışan kalabalık grup ile Polisler arasında çatışma çıktı. Polisin müdahale ettiği BDP otobüsünde yaralanan ve darp edildiği iddia edilen DTK Eş Başkanı Ahmet Türk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
'Ahmet Türk'ün Gözünde Darp Şişkinliği'
Alana giren BDP Otobüsünün içinde olan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, polisin Otobüse müdahalesi sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada Hastaneye kaldırılan ve kalp rahatsızlığı bulunan Ahmet Türk'ün Biber gazından etkindiği ve Göz'ünde darp nedeniyle morarma ve şişkinliğin olduğu açıklandı.

 

Batman Barış Gazetesi; 'Savcılıkların Gereğini Yapacağını Zannediyorum'
Batman Valisi Ahmet Turhan 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalama olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarının gereğini yapacağını zannediyorum şeklinde konuştu.

 

Batman Doğuş Gazetesi; 'Batman Savaş Alanına Döndü'
Polis, Batman da yasağa rağmen nevruz kutlaması yapmak isteyenlere izin vermedi. Uyarıya rağmen dağılmayıp taş ve molotof atan kalabalık gaz bombası ve basınçlı suyla dağıtıldı. Çıkan olaylarda 15 gösterici ve 2 polis yaralanırken 60 kişi gözaltına alındı.

 

Batman Medya Gazetesi; ''Türk'ün Yüzünde Darp İzi Var'
Müdahalenin ardından Hastaneye kaldırılan Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk ve Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknaz Uca'ya yapılan müdahalenin ardından açıklama yapan Dünya Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Altan Özkaya, iki hastanın da sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

 

Batman Umut Gazetesi; 'Kızıltepeli Hafizeler Taçlandırıldı'
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde hafızlığı tamamlayan 3 hafize için taç giydirme töreni düzenlendi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Biber gazından etkilendi'
Vali Ahmet Turhan, yumruklandığı iddia edilen DTK Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, gaz bombasından etkilendiğini söyledi. Vali Turhan, şöyle konuştu; "Çeşitli gruplar tarafından düzenlenmek istenen izinsiz yürüyüş esnasında DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, atılan biber gazından etkilendiğinden ötürü kendi rızasıyla polis tarafından hastaneye götürüldü. Biber gazından ötürü gözlerinde meydana geçici etki haricinde her hangi bir rahatsızlığı veya tıbbi müdahale söz konusu değildir."(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir