• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
 "Şanlıurfa 12 bin yıllık geçmişi ile tarihi bir şehir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Şanlıurfa'nın tarihi yeniden canlanıyor' projesi kapsamında Şanlıurfa değerlerinin tanıtımı amacıyla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 'Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, arkeoloji müzesi sergi salonunda düzenlen açılış programında konuştu.

Çiftçi, "Şanlıurfa 12 bin yıllık geçmişi ile tarihi bir şehir. Mezopotamya'ya hayat veren, Dicle ve Fırat'ın kendi doğal yapısı içerisinde yaşamış olduğu taşları kullanmak suretiyle Şanlıurfa'da bulunan tüm medeniyetin, gerek şu an arkeolojik müzesi olarak içinde bulunduğumuz müzemizi kapsayan Haleplibahçe alanı, gerekse yine etrafındaki o dönemin kültürünü yaşamını, renklerini, ruhlarını sanatını yaklaşımını ince ince dokunuşlarla cezbeden sanat eserleri olan uluslararası mozaik çalıştayı sebebiyle bir aradayız." dedi.

"Şanlıurfa medeniyetlerinin sadece iz bıraktığı mozaik değildir." diyen Çiftçi, arkeolojik anlamında Şanlıurfa'nın Türkiye'de ve dünyada en zengin iller sınıfında olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığımızın arkeolojik müzemizde sunulan eserler itibariyle,  aslında ne kadar zengin bir ilde olduğumuzu, ne kadar kıymetli bir ilde olduğumuzu bize zaman dilimleri içerisinde gözlemleme fırsatı veriyor. Bu kadar geçmişten zenginlik taşıyan bir ilde bir emanetçi olarak bu değerlerin kültür ve sanat eserlerinin gelecek nesillere taşıması adına ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından, sinevizyon gösterimi ile son bulan programın 3 gün süreceği, bu kapsamda çeşitli etkinliklerin düzenleneceği belirtildi.

Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Çiftçi'nin yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir