• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
"Son zamlardan dolayı esnaf çok ciddi mağduriyetler yaşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan başkanlığındaki HÜDA PAR heyeti,  ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR olarak insanlarının huzuru için çaba sarfettiklerini ve her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Tasan, "HÜDA PAR Van İl Teşkilatı olarak esnafımızın sorunlarının çözümü konusunda sürekli olarak bir çaba içerisindeyiz." dedi.

Yaptıkları ziyaretler sonrası bir değerlendirme yapan Tasan, şöyle konuştu: "HÜDA PAR Van İl Başkanlığı ve merkez ilçeler olarak her zaman esnafımızı ziyaret ediyor, sorun ve sıkıntılarına kulak veriyor, görüş ve önerilerini alıyoruz. Esnafımız, yapılan son zamlardan dolayı çok ciddi mağduriyetler yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu zamlarla esnafın alım gücü daha da düştü. Bu sıkıntıların giderilmesi konusunda ciddi adımların atılması gerektiği hepimizin malumu. Küçük esnaf göz önünde bulundurularak bazı iyileştirilmelere gidilmelidir. Örneğin, bugün ziyaret ettiğimiz sanayi esnafı, sigorta primlerinin çok yüksek olduğunu ve bununla alakalı olarak hükümetten bir iyileştirme beklediklerini ifade ettiler. Bunun yanı sıra sanayinin iç yolları oldukça bozuk. Kış aylarına da girilmesi hasebiyle buralar birkaç gün sonra çamurdan geçilemez hale gelecektir. Yetkililerden, bu hususlarda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz."

Van esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirmede de büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu sorunların gündeme gelmediğini belirten Tasan, "Bizler her zaman halkımız ve esnafımızın yanındayız. Elimizden geldiği kadarıyla onların sesi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir