• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
NATO ile devam...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günlerdir tarşılan bir konu olan Türkiye`nin NATO üyeliği devam edecek. Cumhurbaşkanı erdoğan ve Mustafa Kemal`in isimlerinin NATO tatbikatında düşman konseptinde değrlendirilmesi sonrasında yapılan bakanlar kurulu toplantısında NATO ile yola devam kararı alındı.

Bakanlar kurulu sonrası basına konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ “Bu NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir, kabul edilemez bir durumdur. Türkiye gerekli onurlu duruşunu ortaya koymuştur ve askerlerini derhal tatbikattan geri çekmiştir.” Dedi.

NATO ile devam...
Yetkililerin özür dilemesini olumlu ancak yetersiz gören Bozdağ “Türkiye NATO'nun saygın bir üyesidir. Bundan sonra da katkılarını sunmaya devam edecektir” dedi

"Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacak"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkacaktır. Hem tedbir kararnamesi hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere iki ayrı KHK'yı önümüzdeki günlerde yayımlayacağız." dedi.

"Bu dava Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır"
Rıza Sarraf davasına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bu dava çok net olarak söylüyoruz, siyasidir, hukuki dayanaktan yoksundur, Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır. Yargılama yapanlar, davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde baskı uygulamaktadırlar."

"Türkiye'nin duruşu nettir"
Suriye'de siyasi çözüme ilişkin görüşmeler ile ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Kimsenin bizden terör örgütünün masada olmasına rıza göstermemizi beklemeye hakkı yoktur. Türkiye'nin bu konudaki duruşu nettir." diye konuştu.

"Taşeronla ilgili yasa"
Taşeron işçilerle ilgili mecliste yasa tasarısı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bozdağ, "İnşallah aralık ayı sonu, ocak ayı içinde taşeronla ilgili yasa TBMM'ye gelecek ve yasalaştırılacaktır." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir