• DOLAR 32.496
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2477.872
  • ...
"Günlük evler aileyi tehdit ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönemlerde artış gösteren ve kötü amaçlı olarak kullanılan saatlik ve günlük kiralık evlerin sayısında korkutan bir artışın yaşandığına işaret eden Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, günlük evlerin adeta fuhuş yuvaları haline getirildiğini belirtti. Aydın, yetkililerin çok ciddi bir denetim ve ceza mekanizması kurularak bu tür evlerin denetimden geçmesi gerektiğini söyledi.

Batman halkının çok ciddi tepkisini çeken 'günlük evler'in aile yapısını tehdit ettiğini ifade eden Aydın, "Maddi refahın zirve yaptığı günümüzde, üzülerek belirtmek isteriz ki maneviyatsızlık ve ahlaki çöküş zirve dönemini yaşamaktadır. Cinayetler, yaralamalar, cinnet geçirmeler, tecavüz, dolandırıcılık, hırsızlık, tefecilik, gasp ve soygun, madde bağımlılığı vs. almış başını gidiyor. Sağlıkta, eğitimde, ekonomide ne kadar gelişiyorsak gelişelim maalesef manevi ve ahlaki değerler bakımından da bir o kadar geriliyor ve çöküş yaşıyoruz." dedi.

Bu tehlike karşısında yetkililerin yeterli tedbir almadığını vurgulayan Aydın, "Durum bu olduğu halde bugüne kadar duyarlı STK'ların, âlimlerin, kanaat önderlerinin, toplumun önde gelenlerinin bu yöndeki açıklama ve çağrılarına rağmen yerel ve genel yönetimler maalesef bu konuda üç maymunu oynuyorlar. Ortada bu kadar büyük ve ciddi sorunlar, tahribatlar dururken işportacı kardeşlerimizin ekmek teknelerine el koyma, onları yerlerde sürükleme ve her türlü aşağılamayı yapma, küçük esnafın yakasından düşmeme ve vergilerle boğma, hayvan barınaklarına verdiği önem kadar sokaklarda aç susuz yatan gençleri önemsememe gibi bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Acı da olsa bize göre durum bu şekilde." diye konuştu.

"Günlük evler gayr-i ahlaki işler için kullanılıyor"

'Günlük evler' sorununa yönelik tepkinin basında da yer almasına rağmen herhangi bir önlemin alınmadığına işaret eden Aydın, "Mustazaflar Cemiyeti olarak kamuoyumuzun da takdir edeceği üzere, özellikle son günlerde yerelde kimi duyarlı basınımızın da dile getirdiği 'günlük evler' ile ilgili hassasiyetimizi kamuoyu ile paylaşma gereği duyuyoruz. Zira bu konuda çok fazla şikâyet alıyoruz. Sadece şehrimizde değil, tüm ülkede günlük evlerin ekseriyetinin yasadışı ve gayr-i ahlaki işler için kullanıldığı herkesin malumudur. Herhalde bunu bilmeyen ve duymayan yoktur. Ancak durum bu olduğu halde günlük evler yerden biter gibi çoğalmakta, ciddi herhangi bir denetim mekanizması olmadığı için de her türlü kötülüklerin merkezi ve kaynağı haline gelmektedir." ifadelerini kullandı.

"Günlük evlerin ciddi bir denetimden geçmesi gerekir"

Bu tür evlerin genç nesilleri tehdit ettiğini, ahlaki çöküntüye yol açtığını ve uyuşturucu kullanımına ciddi anlamda zemin hazırladığını aktaran Aydın, son olarak şunları söyledi: "Genç neslimiz buralarda her türlü madde bağımlılığını kazanmakta, buralarda kumar masaları kurulmakta ve bu tür yerler adeta fuhuş yuvaları haline getirilmektedir. Aile mefhumunu ortadan kaldıran bir sektör halini almaktadır. Ancak bu konuda ilgili ve yetkili kişilerin yeterince önlem aldıkları, denetlediklerine dair olumlu bir algı kamuoyumuzda söz konusu bile değildir. Sonuç olarak birer pislik yuvası haline getirilen ve genelde de bu amaçla yapılan günlük evlerin çok acil bir şekilde ve çok ciddi bir denetim ve ceza mekanizması kurularak gözden geçirilmesi ve denetimden geçmesi gerekmektedir. Bizlerin ve Müslüman kamuoyunun beklentisi bu yöndedir."(M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir