• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Umut Kervanı İran'da binlerce depremzede aileye yardım ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak-İran sınırında meydana gelen depremde, depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin hemen ardından bölgeye intikal eden Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim-Der ve IHO EBRAR, binlerce aileye gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Deprem bölgesindeki köylerde incelemelerde bulunan yardım kuruluşları, hazırladıkları yardımları depremzedelere ulaştırdılar.

Gerçekleştirilen yardımlarla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, binlerce depremzede aileye yardım ulaştırdıklarını belirterek, yapılan yardımların yetersiz olduğunu ifade etti.

Koyi köyünde incelemelerin ardından yardım dağıtımına başladıklarını belirten Çınar, "Şu an Koyi köyündeyiz. Her tarafta evler yıkılmış durumda. Sadece bu köyde 100'ü aşkın kişinin vefat ettiği söyleniyor. Gıdaları teslim etmeye kalktığımızda, bunu muhafaza edecek yerleri dahi yok. Dolayısıyla gıdaları alarak bir yerde stokladık. Gıdaları dağıtmaya başladık. İnşallah bugün yarın dağıtımlarımız devam edecektir. Binlerce battaniye teslim edeceğiz. Yıkılan evlerin yapımı için ciddi manada bir ihtiyaç olduğunu gördük. Binlerce depremzede kardeşimize yardımlarımızı ulaştırdık. Yardımlarımız devam edecek inşallah." dedi.

Depremin ardından yaşanan su sıkıntısından dolayı birçok cenazenin yıkanmadan defnedildiğini aktaran Çınar, Müslümanların büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

Çınar, "Yapılan yardımların yetersiz olduğunu söylüyorlar. Tahribatın en fazla olduğu yerlerin medyada fazla işlenmediğini gördük. Gerçekten burada facia yaşanmış. Ölülerini kaldırırken yıkayacak su bulamadıklarından dolayı birçok cenazeyi yıkanmadan defnedildiğini söylediler. 21'inci asırda, her gün insanların banyo için tonlarca su kullandığı bir zamanda, Müslüman kardeşlerimizin gerçekten burada büyük mağduriyetler yaşandığını görüyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir