• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
"NATO tatbikatında yaşananlar büyük bir kepazelik ve alçakça bir tutumdur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TPAO toplantı salonunda Adıyaman'ın tütün sorunu, Samsat ilçesinin deprem sonrası yeniden imarı ve son NATO tatbikatında yaşanan skandal olay hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, "Adıyaman'ın tütün ekimi konusundaki potansiyelini ve bunun kente kazandırdığı ekonomik imkânı biliyoruz. Ve o nedenle de milletvekillerimizin girişimleriyle de tasarıda bir takım değişiklikler oldu. Önümüzdeki haftada da görüşülmeyen maddeler var, o da görüşülecektir. Benim bildiğim kadarı ile tütün üretimine yasal bir dayanak kazandırılıyor. Aslında bugüne kadar kaçak yapılan üretim, meşru bir üretime, yasal bir üretime dönüştürülüyor. Bu açıdan baktığınız da bu düzenleme Adıyaman üreticilerinin ve Adıyaman'ın lehine olan bir düzenleme." dedi.

"Burada üreticinin bir zararı ortaya çıkmayacak." diyerek açıklamalarına devam eden Bozdağ, "Ancak bu üreticiden aldıktan sonra bunu piyasaya süren ve oradan çok büyük gelirler elde eden esasında bu işin tüccarı, çok güçlü tüccarı olan ve bunu sigaraya dönüştüren vatandaşa ulaştıranların elde ettiği kazançlardan vatandaşın hazinesine bir gelir akma imkânı olacaktır. Ama Adıyaman da üretimde bir daralma olacağını ben düşünmüyorum. Bugünkünden daha rahat, daha yasal bir üretim yeni dönemde de olacak." ifadelerini kullandı.

NATO tatbikatında yaşanan skandal olaya ilişkin de konuşan Bozdağ, şunları ifade etti: "Türkiye NATO'nun güçlü ve saygın bir üyesi ve NATO içerisinde en fazla askeri gücü olan ülkelerin başında geliyor. Tabi son yapılan NATO tatbikatı sırasında bazı askerlerin düşman hedefine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Bey'in resminin düşman olarak seçilmesi ve hedefe konulması izah edilebilir, kabul edilebilir bir durum kesinlikle değildir. Bu büyük bir rezalettir, büyük bir kepazeliktir ve alçakça bir tutumdur. Esasında Türkiye aleyhtarlığı bakımımdan dünyada oluşturulmak istenen algıya NATO içerisindeki bazı askerlerin nasıl kendini kaptırdığını da açıkça ortaya koymaktadır."

"Samsat'ın yeniden yapımı için yasal engel var. Bu engel kaldırıldıktan sonra Samsat için gerekli çalışma başlatılacak." diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Meclis Başkan Vekilimiz ve Adıyamanlı milletvekillerimizin hepsi Samsat'ın inşası için yasal engel olduğunu söylediler. Bunun üzerine konu Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanı'mıza aksettirildi. Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Samsat'ın yapılmasının önündeki yasal engel kaldırılmakta ve Samsat'ın yapılmasına imkân veren bir yasal düzenleme getirilmektedir. Muhtemelen önümüzdeki hafta ya bir KYK çıkacak veya sonraki haftaya da sarkabilir. Samsat'ın yapılmasına ilişkin yasal düzenleme çıkacak. İlk KYK'da yer alacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum." (Cemil Özdaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir