• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Umut Kervanı`ndan depremzedelere çadır yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz pazar günü yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin yaralandığı ve binlerce kişinin evsiz kaldığı 7,3 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giden yardım kuruluşları, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Depremin ardından bölgeye giden Umut Kervanı Vakfı Irak Kürdistanı'ndaki yardımlarının ardından İran Kürdistan bölgesine geçti.

Yaklaşık 50 bin evin tahrip olduğu, on binlerce ailenin evsiz kaldığı köylerde hayat durma noktasına gelmiş durumda. Su, barınma, aydınlanma ve ısınmanın yetersiz olduğu bölgede kuruluşlar, mağdurlar için çadır yardımında bulundu.

Evsiz kalan mağdurların bir nebze de olsa barınma sıkıntılarını gidermek için çadırlar inşa ettiklerini belirten Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, imkânları doğrultusunda halkın yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çınar, "Deprem nedeniyle bölgeye gıda yardımı, hayır kurumları tarafından yapılmaya çalışılıyor. Fakat depremin oluşturduğu yıkım nedeniyle on binlerce aile evsiz kaldı. Kimi aileler kendilerine verilen çadırlarda kalırken, kimileri de dışarda kalıyor. Havaların soğuması nedeniyle depremzedeler zor durumda. Özellikle küçük çocuklar dışarda soğuk havada çok sıkıntı yaşıyor. Bizler de bunların barınması için çadırlar inşa ettik. İmkânlarımız dâhilinde tahribatın çok yaşandığı bazı köylerde umumi bir WC kurmayı planlıyoruz." dedi.

Öte yandan, köylerde hayırseverler ve yardım kuruluşları tarafından, depremin yaşandığı köy meydanlarında, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılaması için giyinme ve gıda pazarları kuruldu. Kurulan pazarlara gelenler, ihtiyaçlarını temin ediyorlar.(M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş - İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir