• DOLAR 32.496
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.436
  • ...
Bahar Havası Devam Edecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son yılların en sert kışını geçiren İstanbul`da, nihayet güneş yüzünü gösterdi. Hafta başından itibaren kendini gösteren güneş,İstanbulluların içini ısıttı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte bahar mevsimine giren İstanbul`da, önümüzdeki hafta boyunca yağış beklenmiyor.
 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Genellikle az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
 
METEOROLOJİ`DEN UYARILAR
 
ÇIĞ UYARISI: Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI:
Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
Gece En Düşük Sıcaklık (-)22 Dereceyle Ağrı`da Ölçüldü
 
Doğu Anadolu Bölgesi`nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 22 dereceyle Ağrı`da ölçüldü. Kar ve tipi nedeniyle 201 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi`nde soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
 
Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 22 dereceyle Ağrı`da ölçüldüğü bölgede diğer illerde ise en düşük hava sıcaklıkları Erzurum`da eksi 20, Kars`ta eksi 14, Ardahan`da eksi 13, Erzincan`da eksi 4 ve Iğdır`da eksi 3 derece olarak ölçüldü.
 
Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır`da 10, Erzincan`da 9, Kars ve Ardahan`da eksi 1, Erzurum`da eksi 2 ve Ağrı`da eksi 4 derece olması tahmin ediliyor. Kar ve tipi nedeniyle Ağrı`da 102, Erzurum`da 89, Iğdır`da 9 ve Ardahan`da 1 olmak üzere toplam 201 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi`nde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görüleceği bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir