• DOLAR 32.532
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2440.426
  • ...
Umut Kervanı depremzedelerin yaralarını sarmak için İran`a geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Depremzedeler için seferber olan Umut Kervanı Vakfı, IHO EBRAR, Avrupa Yetim-Der'den oluşan heyet, Irak Kürdistanı'nda deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak yüzlerce depremzedeye yardım dağıttı. 

Burada yapılan yardımların ardında heyet, tahribatın daha çok yaşandığı İran Kürdistanı'nın Kırmenşah bölgesine gitmek için Mervan sınır kapısından İran'a geçiş yaptı.

Yaptığı çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, Irak Kürdistanı'nda yüzlerce depremzede aile yardım ulaştırdıktan sonra İran'a Kürdistanı'na geçerek, buradaki depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışacaklarını belirtti.

Çınar, "Meydana gelen depremden dolayı zor durumda kalan Müslüman kardeşlerimiz için yardım kampanyalarını başlattık. Acilen topladığımız yardımları getirerek, Irak bölgesindeki Derbendixan'da tespit edilen yüzlerce depremzedelere ulaştırdık. Şimdide İran geçerek, buradaki depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız." dedi. (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir