• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Türkiye geneli hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi ve Çanakkale ile gece saatlerinden itibaren Balıkesir çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege'nin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

Bursa: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, 20

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu, 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 21

Adana: Parçalı ve az bulutlu, 27

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, 24

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve saatlerinde yer yer sisli ve puslu, 17

Trabzon: Parçalı bulutlu, 19

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 20

Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık, 23

Denizlerde hava durumu

Gece saatlerinde Doğu Akdeniz açıklarında fırtına bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Ege: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Az bulutlu, gece saatlerinde batısı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 2 ila 4(10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5(20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'in doğusunun açıklarında akşam 5 ila 7(40-60 km/sa), gece 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Doğu Akdeniz'in doğusunun açıklarında akşam 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir