• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Eşcinsellik etkinliğine izin verilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bianet'in yürüttüğü KAOS GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı "Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi" adı altında Mardin'de düzenlenmek istenilen eşcinsel etkinliğine izin verilmeyeceği öğrenildi.

Mardin Valiliği ve Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilgili programa ilişkin izin talebi gelmediği, gelmesi halinde de huzurun sükûnet ettiği Mardin'de bu tür bir etkinliğe izin verilmeyeceği dile getirildi.

Hatırlanacağı üzere, Bianet'in yürüttüğü KAOS GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı "Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi" adı altında yarın Mardin'de bir program düzenlenmek istenmişti.

Programın yerel ve ulusal basın tarafından duyurulmasının ardından vatandaşlar ve bazı STK'lar, programın toplumun örf, adet, gelenek ve göreneklerine, inancına aykırı olduğunu dile getirerek, programın iptal edilmesi talebinde bulunmuş ve yetkili makamları göreve davet etmişlerdi.

Etkinliğin düzenleyicileri Bianet ve KAOS GL'den geri adım

Etkinliğin düzenleyicileri Bianet ve KAOS GL, programın iptal gerekçeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "IPS İletişim Vakfı'nın sürdürdüğü, Kaos GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı 'Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik' atölyesinin 18 Kasım'da Mardin'de düzenlenmesi planlanan 11. ayağı gerçekleşmeyecek." denildi.

Düzenlenmek istenen etkinliğe karşı halkın tepkilerini yansıtan basın ve medya kuruluşlarının da hedef gösterildiği açıklamada, söz konusu kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.  (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir