• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Umut Kervanı heyeti Derbendixan Kaymakamıyla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Pazar günü yaşana 7,3 büyüklüğündeki depremde5 kişinin hayatını kaybettiği Irak Kürdistan Bölgesi'nin Germiyan iline bağlı Derbendixan ilçesinde temaslarını sürdüren Umut Kervanı heyeti, Kaymakam Muhammed Nasih Hesen ile görüştü.

Umut Kervanı Vakfı, İHO EBRAR, Avrupa Yetim-Der heyetlerini makamında kabul eden Kaymakam Hesen, heyete depremden dolayı oluşan tahribatla ilgili bilgi verdi.

Heyeti kapıda karşılayan Hesen, depremzedelerin yaralarını sarmak için heyetin bölgeye gelmesinden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

"Daha çok nakdi yardıma ihtiyaç var"

Hesen, "Hasar tespitlerini yapıyoruz. Tespitlerimiz devam ediyor.  Her gün farklı yerlerden, farklı rakamlar geliyor. Bazı evler ciddi manada zarar görmüş. Ağır yaralı olarak 30 kişi var. Bazı yaralılar hafif olup evlerinde tedavi ediliyor. Üç hastanemiz var. Bunlardan ikisi tamamıyla tahrip olmuş, birisi de tamire ihtiyaç duyuyor. 5 okulumuzda hasar olmakla beraber eğitime devam ediliyor. 15 okulumuz çok ciddi zarar görmüş. 13 okulumuzda da az hasar meydana gelmiş. Buraları da tadilat etmek gerekiyor. İlçenin su ihtiyacını karşılayan 3 adet büyük jeneratörümüz tamamen tahrip olduğundan dolayı ciddi anlamda su sıkıntısını yaşıyoruz. İlçemizde ciddi anlamda yıkımlar olmuş. Bu evlerin yapılmasında daha çok nakdi yardıma ihtiyaç vardır." dedi.

Üç gündür deprem bölgesinde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, Türkiye ve Avrupa'daki temsilcileri aracılığıyla depremzedelerin yaralarını sarmak için yardım kampanyalarını başlattıklarını hatırlatarak, Derbendihan ilçesinde yüzlerce aileye yardım ulaştırdıklarını belirtti.

Çınar, Müslüman kardeşlerine karşı olan İslami ve insani vazifelerini yerine getirmek adına Irak ve İran Kürdistanı'nda meydana gelen depremden zarar görenlerin yaralarını sarmaya devam edeceklerini belirtti. (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir