• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
6-7 Ekim saldırılarında tahrip edilen hastanenin içler acısı durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yeni binaya taşınmasının ardından 6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP'liler tarafından tahrip edilen hastane binası madde bağımlılarının mekânı haline geldi. Saldırıların ardından metruk binaya dönüşen ve tahrip edilen hastane binasının onarılmasını isteyen vatandaşlar, binanın mevcut durumunun kendilerini üzdüğünü ettiğini belirttiler.  

202 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniğinin yaklaşık 6 yıl faaliyet gösterdikten sonra başka binaya taşındığını belirten vatandaşlar, hastane binasının boşaltılmasının ardından 6-7 Ekim saldırılarında PKK'liler tarafından yakılıp, tahrip edildiğini söylediler. Büyük paralar harcanarak yapılan hastanenin madde bağımlıların mekanı haline gelmesinin kendilerini mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar, hastane binasının onarılmasını ve tekrar hastaneye dönüştürülmesini istediler.

Yeni yapılan hastane binasının boşaltılması ve taşınmasına anlam veremediklerini belirten Barış Mahallesi Muhtarı Hayrettin Sevgi, ilçelerin güzergahında olan hastanenin taşınması çok sayıda vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Sevgi, "Bazı neden ve olaylardan dolayı tamamıyla hastaneyi boşaltılar. Faaliyete sokulmadığı için hırsızlar oraya yöneldi ve hastanenin eşyaları çalındı. Eroinci, esrarcı ve tinercilerin mekânı haline geldi. Oranın tekrar halkın hizmetine girmesini istiyoruz. Siirt'in büyük bir kısmı ve Eruh ilçesi ile köyleri bu hastaneyi kullanabiliyordu. Yol üzeri olmasından dolayı baya bir işe yarıyordu. Yeni yapılan hastane ise hiçbir yol üzerinde değil, vatandaşlar şimdiki hastaneye gitmek için iki servis değiştiriyor. Bu da vatandaşa ekonomik yönden sıkıntı çıkarıyor." dedi.

Hastanenin tekrar faaliyete geçmesini isteyen Sevgi, "Biz istiyoruz ki hastane tekrar faaliyete geçsin çünkü Barış, Doğan, İnönü, Karakol, Batı, Sakarya ve Çal mahallelerine, yakın olduğu için fayda sağlıyor. Kendimce bu hastanenin kaldırılma sebebinin fakir varoş mahallenin olmasıdır. Eğer oraya taşımanın sebebi zengin mahalle ise bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu hastane hem doğum hastanesiydi hem de çocuk hastanesiydi, bazen öyle bir kalabalık oluyordu ki üç dört kişilik bir odada 7-8 kişi kalabiliyordu çok faal olan bir hastaneydi. Vatandaşlar tekrar hastane olmasını çok istiyor. Vatandaşlar bu konu hakkında bana gelip 'basın açıklaması ve yürüyüş yapalım sesimizi Valiliğe, duyuralım' diyordu. Bende hele bir durun biraz daha sabredelim derken 15 Temmuz darbe girişimi meydana geldi." ifadelerini kullandı.

Hastane binası 6-7 Ekim saldırılarında yakılıp, yıkıldı

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin çok güzel hizmetlerde bulunduğunu ve tekrar faaliyete girmesini isteyen Mehmet Nedim Kartal, "Hastanenin boşaltılması 2 yılı buldu. Daha önce çok iyi bir hizmet veriliyordu ve 20'ye yakın doktoru bulunuyordu. Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniği olarak hizmet verilmekteydi. Kobane olaylarından önce boşaltılmaya karar verilmesi üzerine hastane boşaltılmıştı. Hastane boşaltıldıktan sonra Kobane olayları meydana geldiği zaman yakılıp, yıkıldı kullanılamaz hale geldi. Gördüğünüz gibi hastane bomboş bir şekilde durmaktadır. Daha çok hırsız, balici, tinercilerin mekânı haline gelmiş durumda, burada hangi kötülüğü isteseniz oluyor. Şimdi hastanemizin tekrar faaliyete girmesini istiyoruz, bu mahalle için gerçekten büyük bir nimetti fakat buradan taşıdılar, bu yüzden ne kötülük isterseniz buralarda yaşanıyor." şeklinde konuştu

"Eskiden sağlık hizmeti veren yer şu anda içkicilerin, kumarcıların yeri haline geldi"

Mahallerinde bulunan hastanenin çok güzel hizmetler verdiğini, boşaltıldıktan sonra hırsızların mekânı haline geldiğini, yeni yapılan hastanenin uzak olduğundan dolayı gitmekte zorluk yaşadıklarını söyleyen Leyla Ulusal ise "Eskiden Kadın Doğum Hastanesi olarak kullanılan bu bina çok güzel bir hizmet veriyordu. Yaklaşık 5-6 yıl faydalandık fakat birden ne olduysa taşınmak zorunda kaldı ve hırsızların kullanabileceği bir yere döndü. Eskiden sağlık hizmeti veren yer şu anda içkicilerin, kumarcıların yeri haline geldi. Hastanemizi geri istiyoruz. Yeni yapılan Devlet Hastanesine gidene kadar 2 servis aracı değiştirmek zorunda kalıyoruz. Benim babam asgari ücretli, servis parasını yetiştirmekte zorlanıyorum. Bazı zamanlar, Yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyoruz, yağmurlu ve karlı havalarda yürüyerek gidemediğimiz için servis kullanmak zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

"Hastanenin bu durumda olması bizleri çok üzüyor ve mağdur ediyor"

Hastanenin harabe bir şekilde terk edilmesi kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Mahmut Çelik de "Kadın Doğum Hastanesi bizim Siirt halkımıza çok güzel hizmet veriyordu. Mahalle halkı olarak hepimiz memnumduk, hastanenin birkaç yıldır bu şekilde oluşu bizi çok üzüyor, vatandaş bu konuda çok mağdur. Buradan Devlet Hastanesine gidinceye kadar iki araç değiştirmek zorunda kalınıyor. Birden bir doğum oluyor hastaneye yetişinceye kadar, bir sürü sıkıntı çekiliyor. Biz bu hastanenin faaliyete girmesi için elimizden geldiği kadar arkadaş ve mahalleli olarak dilekçeler verdik. Yetkililerden ricamız hastane tekrar açılsın. Bu hastane Kobane olaylarından sonra yakıldı ve kimse bir daha bu hastaneye el atmadı." dedi. (Murat Orhan-İLKHA) 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir